O delegaţie din Bosnia şi Herţegovina a vizitat Universitatea Valahia Târgovişte

O delegaţie din Bosnia şi Herţegovina a vizitat Universitatea Valahia Târgovişte

Scopul principal al întâlnirilor bilaterale este de a cunoaşte îndeaproape potenţialul fiecărei universităţi şi de a stabili direcţiile ce vor conduce la punerea în aplicare a obiectivelor stabilite în memorandumul semnat în luna februarie.

Universitatea „Valahia” din Târgovişte este gazda unei delegaţii academice din Bosnia şi Herţegovina, din care fac parte profesori ai Universităţii de Est din Sarajevo.

Oaspeţii întorc astfel vizita întreprinsă în perioada 18-23 februarie 2018 de conducerea universităţii târgoviştene.
 
"Rectorul Universităţii „Valahia” din Târgovişte, conf. univ. dr. Călin Dinu Oros, a adresat invitaţilor un mesaj de bun venit şi a apreciat, înca o dată, sprijinul acordat de Excelenţa  Sa, domnul Mile Vasic, Ambasadorul Bosniei şi Herţegovinei la Bucureşti, pentru schimburile academice dintre cele două ţări. Domnul ambasador a mulţumit delegaţiei pentru vizită şi celor doi rectori pentru iniţiativă. Scopul principal al întâlnirilor bilaterale este de a cunoaşte îndeaproape potenţialul fiecărei universităţi şi de a stabili direcţiile ce vor conduce la punerea în aplicare a obiectivelor stabilite în memorandumul semnat în luna februarie", se arată într-un comunicat al UVT.
 
În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte ale celor trei linii de acţiune: mobilităţi Erasmus, cooperare bilaterală în domeniul cercetării ştiinţifice, precum şi schimb de experienţă privind managementul academic. 
 
Rectorul Stevo Pašalić a prezentat pe scurt Universitatea de Est ca fiind o instituţie publică de învăţământ superior din Bosnia şi Herţegovina, cu 11.000 de studenţi şi 900 de cadre didactice. 
 
Universitatea de Est cuprinde 15 facultăţi şi 2 academii: de arte şi de muzică. Acesta a remarcat faptul că cele două universităţi au luat fiinţă în acelaşi an, 1992. 
 
Programul mai cuprinde întâlniri în cadrul cărora vor fi dezbătute aspecte ce ţin de colaborarea punctuală dintre facultaţile celor două universităţi, vizitarea Campusului universitar, a Curţii Domneşti şi a Mânăstirii Dealu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările