O defecţiune la reţeaua electrică din Peştera Ialomiţei îi ţine departe pe turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştera Ialomiţei. FOTO: CJ Dâmboviţa
Peştera Ialomiţei. FOTO: CJ Dâmboviţa

Autorităţile judeţene anunţă că Peştera Ialomiţei din Moroeni, Dâmboviţa, este închisă temporar pentru lucrări de mentenanţă la reţeaua electrică.

Peştera Ialomiţei, aflată în localitatea Moroeni, judetul Dâmboviţa, pe versantul drept al Cheilor Ialomiţei, la o altitudine de 1.560 metri, este închisă publicului, începând cu data de 18 mai 2022.

Peştera Ialomiţei are o dezvoltare cumulată de 1.128 metri, dintre care doar 450 metri sunt accesibili şi amenajaţi pentru vizitare. Intrarea este orientată spre est, iar gura peşterii, sub formă de semielipsă, are o înălţime de 20 metri şi o lăţime de 16 metri. Temperatura în peşteră oscilează între 4 şi 6 grade. 

Umiditatea este destul de mare, între 85 şi 100%.

După remedierea situaţiei, revenim cu informaţii. Pentru detalii suplimentare vă rugăm să apelaţi numărul de telefon: 0753.022.125.

Între timp s-a deschis campingul de la Zănoaga, singurul camping din Staţiunea Peştera-Padina.

Situat la intrarea în Cheile Zănoagei, în vecinătatea Lacului Bolboci, Campingul Zănoaga, cotat la două margarete, este un loc aparte pentru iubitorii de munte şi amatorii de drumeţii. 

Aceştia pot fi găzduiţi în cele 14 căsuţe ale campingului (care dispun de câte două locuri) , dar sunt bineveniţi şi cu rulota sau cortul. Locurile de campare au acces la facilităţile campingului şi posibilitatea de racordare la reţeaua de energie electrică.

„Campingul de la Zănoaga este singurul camping din Staţiunea Peştera-Padina, Moroeni. Există intenţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa ca printr-un parteneriat să extindă atât suprafaţa cât şi serviciile. Prin Asociaţia Turistică Peştera Padina promovăm acest obiectiv turistic şi susţinem ca viitoarea dezvoltare să ofere şi posibilitatea campării autorulotelor. Turismul cu autorulote a crescut masiv în ultimii ani în România şi poate fi o bună oportunitate pentru Moroeni existenţa unui camping în acest sens”, a precizat Valentin Calcan, preşedintele Asociaţiei Padina - Peştera.

Camping Zănoaga. FOTO

Vă recomandăm să mai citiţi:

Legenda Ialomiţei, apa sfântă a traco-geţilor din care bea însuşi Zamolxis

„Obârşia Ialomiţei“, a doua cea mai înaltă cascadă din România şi cea mai spectaculoasă din Carpaţii Meridionali

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite