O altă comună, vizitată de o ursoaică. Sătenii din Pucheni se baricadează în case

O altă comună, vizitată de o ursoaică. Sătenii din Pucheni se baricadează în case

O ursoaică cu doi pui le dă fiori localnicilor din Pucheni, jud. Dâmboviţa, iar autorităţile nu au luat, până acum, nicio măsură. Asta în condiţiile în care prezenţa urşilor a fost semnalată în mai multe comune, inclusiv în apropiere de Târgovişte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ursul cotrobăie prin gospodării şi chiar prin cimitire, în căutare de hrană. În Pucheni, în ultima perioadă, a omorât mai multe oi. Atacurile au fost semnalate în gospodăriile din satul Meişoare – comuna Pucheni, de la Valea Dâmboviţei. Localnicii nu ştiu ce să mai facă pentru a opri sălbăticiunea, care are de hrănit doi pui flămânzi. 
 
Se pare că Primăria Pucheni a făcut mai multe sesizări la instituţiile Instituţia Prefectului Dâmboviţa, Filiala de Vânătoare şi Pescuit, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa şi Garda de Mediu.
 
“Întâmpinăm o situaţie delicată în satul Meişoare din cauza unei ursoaice cu doi pui. Până acum, a omorât mai multe oi şi miei din gospodăriile localnicilor. În acest sens am făcut mai multe sesizări la instituţiile abilitate. Mâine vom avea cu toţii o şedinţă de urgenţă în care se va lua o decizie cu privire la aceste animale”, a declarat Corneliu Nistor, primarul comunei Pucheni pentru dbonline.ro
 
În ultima perioadă, tot mai multe comune dâmboviţene au fost terorizate de urşi. Localităţile din judeţ care au avut de-a face cu atacurile urşilor sunt Dragodana, Mogoşeşti, Cobia, Valea Mare şi Dragomireşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările