Neatenţia costă. Peste 1.000 de sancţiuni, aplicate şoferilor care nu dau prioritate pietonilor

Neatenţia costă. Peste 1.000 de sancţiuni, aplicate şoferilor care nu dau prioritate pietonilor

În perioada ianuarie-septembrie, poliţiştii de la rutieră au aplicat 1.058 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversarea părţii carosabile.

De asemenea, alte 204 amenzi au fost aplicate pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor care aveau acest drept.
 
„În perioada ianuarie-septembrie a.c., nerespectarea regulilor de circulaţie privind acordarea priorităţii de trecere a reprezentat una dintre principalele cauze generatoare de accidente de circulaţie la nivelul judeţului Dâmboviţa, generând 81 de accidente de circulaţie. Dintre acestea, 11 au fost grave şi au avut drept consecinţă decesul a 2 persoane, rănirea gravă a altor 10 şi vătămarea corporală uşoară a altor 4. Cele 71 de accidente rutiere uşoare s-au soldat cu rănirea uşoară a 90 de persoane”se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.
 
Recomandările Poliţiei
 
„Pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul încălcării acestor norme, poliţiştii le recomandă conducătorilor auto: Reduceţi viteza şi conduceţi cu mare atenţie în zona locurilor special amenajate pentru traversare, a şcolilor şi pe drumuri publice fără trotuar din interiorul localităţilor. Nu staţionaţi în zona trecerii de pietoni pentru a nu bloca vizibilitatea celorlalţi şoferi! Acordaţi prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversare şi autospecialelor cu regim de circulaţie prioritară care au în funcţiune semnalele luminoase şi acustice”, mai spune Poliţia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: