Narcisiştii sunt mai puţin stresaţi şi mai fericiţi. Cum putem „fura“ din aceste stări spre binele nostru

Narcisiştii sunt mai puţin stresaţi şi mai fericiţi. Cum putem „fura“ din aceste stări spre binele nostru

Persoanele narcisiste sunt mai fericite şi mai puţin stresate decât cei care tind să muncească din greu şi îşi cunosc adevărata valoare, potrivit unui studiu publicat recent.

Există două tipuri de narcisişti, grandioşi şi vulnerabili. Narcisiştii vulnerabili sunt defensivi şi ostili. Totuşi, narcisiştii grandioşi „au de obicei un sentiment de importanţă excesivă şi o preocupare pentru statut şi putere”, spune Kostas Papergeorgiou, directorul Laboratorului „InteRRaCt” din Şcoala de Psihologie de la Queen's University, Belfast. 
 
El a descoperit că persoanele care prezintă trăsături narcisiste au o rezistenţă psihică crescută, ceea ce duce la scăderea stresului perceput şi la protecţia împotriva depresiei, potrivit inc.com
 
Specialiştii dezvăluie că narcisiştii au multe caracteristici negative, inclusiv aceea că se aşteaptă ca cei cu care interacţionează să nu pună la îndoială respectul faţă de ei sau talentul lor.
 
Cum să dezvolţi încrederea în sine
 
Unii oameni par să se nască încrezători în forţele proprii, dar dacă nu vă număraţi printre ei, puteţi învăţa acest lucru. Lucraţi intens pentru a obţine cunoştinţe şi expertiză în zona dumneavoastră de activitate pentru asta. Chiar şi narcisistul cu mare încredere) nu este perfect şi ştie exact ce face.
 
Ca să creşteţi încrederea în sine, dr. Neel Burton sugerează tehnici simple, precum purtatul hainelor curate care vă fac să vă simţiţi bine, mâncarea bună ca parte a unei diete sănătoase, echilibrate şi exerciţiile fizice făcute în mod regulat.
 
Narcisiştii sunt, în general, persoane toxice, dar dacă „furăm” de la ele aceste trăsături pozitive le putem folosi pentru binele nostru şi al celor din jurul nostru. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: