Muzeele din Dâmboviţa care vor participa la Nocturna Rurală 2023

Muzeele din Dâmboviţa care vor participa la Nocturna Rurală 2023

Palatul Brâncovenesc de la Potlogi. FOTO: Facebook

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) anunţă, în premieră, organizarea unei nocturne rurale adresată muzeelor, caselor memoriale şi altor entităţi culturale şi religioase din spaţiul rural românesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima ediţie a Nopţii a Muzeelor la Sate va avea loc în anul 2023, cel mai probabil în prima parte a lunii septembrie.
 
Complexul Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, membru fondator al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România, va participa la acest eveniment, având în vedere că cinci dintre muzeele pe care le are în administrare se află în zona rurală a judeţului Dâmboviţa: Muzeul de Etnografie şi Folclor Pucioasa, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi, Casa-Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele, Casa Memorială I. L. Caragiale şi Muzeul Etnografic „Prof. Dumitru Ulieru” Pietroşiţa.   
 
„Ediţia va fi derulată în parteneriat cu organizaţii ce activează în domeniul valorificării patrimoniului cultural rural şi care au dezvoltat proiecte în beneficiul muzeelor de la sate, dar şi cu autorităţi centrale şi unităţi administrativ-teritoriale care doresc să se alăture acestui proiect inedit. Desfăşurătorul evenimentului va păstra logica de promovare şi de reprezentare pe care RNMR o practică cu ocazia Nopţii Muzeelor”, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările