Minutele de îngrijorare din viaţa fiecăruia ne pot scăpa de stresul negativ apărut în fiecare zi

Minutele de îngrijorare din viaţa fiecăruia ne pot scăpa de stresul negativ apărut în fiecare zi

Aproximativ 15 - 20 de minute pe zi petrecute cu gândul la problemele pe care le aveţi şi la gestionarea lor pot reduce nivelul de stres, arată un studiu recent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Stresul poate fi şi benefic, deoarece îţi dă energia de care ai nevoie pentru a-ţi trăi viaţa, potrivit medicului Jacob Teitelbaum, autor al cărţii "Real Cause, Real Cure".
 
Pe de altă parte, stresul la locul de muncă este un factor extrem de răspândit şi o cauză a numeroaselor boli întâlnite adesea de către doctori atunci când beneficiarii asigurărilor medicale oferite de companiile angajatoare se programează pentru o consultaţie. 
 
Stresul este într-adevar periculos atunci când este în exces, pentru perioade lungi şi corpul nu îil eliberează prin activitate fizică sau reacţtii emoţionale.
 
Îngrijorarea este deseori văzută ca un lucru negativ, care îţi ocupă timpul şi nu duce la productivitate, potrivit businessinsider.com. 
 
Dacă îngrijorarea voastră este constantă este foarte posibil să găsiţi un mod productiv de a aborda aceste preocupări.
 
Stresul continuu este o realitate a zilelor noastre, fie că vorbim de oameni simpli, dar mai ales de oamenii de afaceri. Cheia tuturor acestor probleme este să faceţi, din când în când, o pauză de la aceste gânduri.
 
Stres conform unui program
 
Specialiştii ne spun că este bine să ne facem un program de griji, pentru a ne concentra asupra anxietăţilor sau problemelor care ne preocupă. 
   
Acest lucru ne poate ajuta să facem mai eficient faţă provocărilor. 
 
Canalizează-ţi forţele şi gândurile în altă parte până când este timpul să te concentrezi asupra lor
 
Surprinde-ţi grijile într-un document, jurnal sau notă. S-ar putea să vă fie de folos acest lucru în eliminarea gândurilor stresante pe măsură ce ele apar.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: