O copilă imobilizată în scaunul cu rotile a născut la 13 ani. Abuzată sexual, a ţinut ascunsă trauma. „Se face anchetă acum“

O copilă imobilizată în scaunul cu rotile a născut la 13 ani. Abuzată sexual, a ţinut ascunsă trauma. „Se face anchetă acum“

Copilul pe care l-a născut se internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, fiind prematur.

O fetiţă de 13 ani din Târgovişte, imobilizată în scaun cu rotile, a născut la începutul lunii februarie la maternitatea din oraş. Adolescenta ar fi fost abuzată sexual de concubinul mamei, însă de frică nu a spus nimic, sarcina fiind descoperită abia după 7 luni.

Totul s-ar fi întâmplat într-un centru social din Târgovişte, potrivit Poliţiei. Adolescenta are dizabilităţi fizice şi intelectuale.
 
Copila de 13 ani, alături de mama sa, concubinul acesteia şi cei 5 fraţi, cu vârste cuprinse între 3 şi 11 ani, locuieşte în Centrul de Servicii Sociale Sfânta Maria, aflat în subordinea Primăriei Târgovişte.  
 
 
„Li s-a oferit cazare într-un centru al Primăriei Târgovişte pentru familii în dificultate, unde au locuit o perioadă, mama, concubinul şi cei 6 copii. În timp ce era în acest centru, s-a observat că mama era gravidă, a fost anunţată Poliţa. Acum se derulează o anchetă”, a precizat Cerasela Gurgu, purtătător de cuvânt DGASPC Dâmboviţa.
 
Fetiţa de 13 ani suferă de tetrapareză, iar în perioada de recuperare ce a urmat unei operaţii, pe 2 august, a fost nevoită să stea în scaun cu rotile. 
 
Copilul pe care l-a născut este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă, fiind prematur.  
 
„În acest moment este încă în compartimetul de prematuri, într-o stare bună, acceptabilă pentru vârsta lui şi prematuritatea în care s-a nscut. A fost vizitat şi de mămică şi bunică”, a precizat dr. Elena Firoiu, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.
 
Autorităţile nu au bănuit nimic pentru că centrul în care familia era cazată este unul cu regim deschis, iar camere de supraveghere sunt doar pe holuri.
 
CITEŞTE ŞI:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: