„Mierea înflorită”, produsul sută la sută natural, cu proprietăţi excelente. De ce o putem consuma cu încredere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miere Stupinanastase. FOTO: Facebook
Miere Stupinanastase. FOTO: Facebook

Ne-am obişnuit cu toţii că ambalajul este cel care vinde un produs. În cazul mierii, însă, nu este la fel. Neştiutorii fug de mierea care prezintă pete albe, dar specialiştii spun că aceasta este, de fapt, cea mai bună miere

Compoziţia mierii diferă de la an la an, dar este un proces normal. 

Ea se datorează unui climat care afectează florile şi, în general, înflorirea cristalelor de miere. Chiar şi rasa de albine îi afectează compoziţia. 

Prin urmare, nu în fiecare an poţi vedea aceste pete albe în borcanele cu miere.

„Dacă apicultorul tău ţi-a vândut aşa miere, eşti foarte norocos, pe masa ta ai un produs sută la sută natural, care trebuie inclus în dietă. 

Acest fenomen se numeşte „înflorire” sau „floare de miere”, lucru care ne certifică faptul că produsul este unul natural şi că în timpul producţiei sale nu s-au folosit incălzirea artificială sau conservanţi”, spune Bogdan Năstase, apicultor din Dâmboviţa.

Apicultor Stupinanastase

Apicultor Stupinanastase FOTO Facebook

Apicultorul spune că, indiferent de sursa nectarului sau a sevei, mierea este la fel de valoroasă, iar cristalizarea/ zaharisirea este şi ea o dovadă a faptului că este 100% naturală. Procesul de cristalizare este mai lent sau mai rapid în functie de raportul dintre procentele de fructoză şi glucoză. 

Bogdan Năstase, din comuna dâmboviţeană Bilciureşti, este apicultor din tată în fiu. Chiar şi bunicul său avea această îndeletnicire. De când au apărut restricţiile cauzate de pandemia de COVID, a ales să trimită marfa doar prin curier, dar şi direct la domiciliul clienţilor. 

Apicultor Stupinanastase

Bogdan livrează mierea şi celelalte produse apicole în Bucureşti, Bragadiru Ilfov, Popeşti Leordeni, Otopeni, Corbeanca, Baloteşti, Buftea, Chitila, Chiajna, Mogoşoaia sau Săftica. Pentru comenzi mai mari de 100 lei, transportul este gratuit.

Vă recomandăm să mai citiţi:

FOTO Cum se păcălesc albinele din cauza temperaturilor oscilante. Apicultorii din România se plâng de un dezastru

Absolventul de Teologie ajuns expert în albine. Cum a ajuns la 175 de stupi după o „muncă de gravide“ în Danemarca

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite