Medicul dâmboviţean Voicu Victor candidează la funcţia de preşedinte al Academiei Române

Medicul dâmboviţean Voicu Victor candidează la funcţia de preşedinte al Academiei Române

Voicu Victor A. Voicu, născut pe 29 iunie 1939, la Bolovani, Dâmboviţa

Matematicianul Viorel Barbu, inginerul electronist Ionel Valentin Vlad şi medicul Victor Voicu candidează la funcţia de preşedinte al Academiei Române. Alegerile pentru conducerea celui mai înalt for cultural şi ştiinţific al României vor avea loc marţi.

 
Potrivit şefului cancelariei Academiei Române, Dumitru Paica, citat de Mediafax, şi-au anunţat în mod oficial candidatura la alegerile pentru funcţia de preşedinte al Academiei Române Viorel Barbu, Ionel Valentin Vlad şi Victor Voicu. 
 
Aleşi pentru un mandat de patru ani 
 
Potrivit Statutului Academiei Române, preşedintele Academiei, vicepreşedinţii şi secretarul general sunt aleşi de Adunarea Generală, pentru un mandat de patru ani, putând fi realeşi o singură dată. 
 
Alegerea se face în condiţiile cvorumului, cu obţinerea a cel puţin două treimi din numărul voturilor membrilor prezenţi. În al doilea tur de scrutin se decide, în condiţiile cvorumului, cu majoritate simplă. Procedura de alegere se stabileşte prin regulament. 
 
Alegerea preşedintelui Academiei Române are loc în prima decadă din luna aprilie, după 4 aprilie, Ziua Naţională a Academiei Române. 
 
Cine este medicul Victor A. 
 
Voicu Victor A. Voicu, născut pe 29 iunie 1939, la Bolovani, Dâmboviţa, este medic şi farmacolog, membru titular al Academiei Române din 2001. A fost secretar general al Academiei din 2002 în 2006. 
 
În prezent, el este preşedinte al Secţiei de Ştiinţe Medicale din Academia Română. Victor Voicu a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti, în 1962, şi şi-a luat doctoratul în farmacologie în 1971. 
 
A fost şeful Catedrei de Farmacologie Clinică, Toxicologie şi Psihofarmacologie, la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", directorul Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare, preşedintele Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale a Medicamentului. 
 
Preşedintele Societăţii Române de Farmacologie, Terapeutică şi Toxicologie Clinică şi profesor invitat la Universitatea Harvard în 1992. 
 
A obţinut Medalia de aur la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, în 2001, şi a fost decorat cu Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler în 2002.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: