Medicii veterinari au confirmat pesta porcină în patru comune din Dâmboviţa. Animalele au fost ucise

Medicii veterinari au confirmat pesta porcină în patru comune din Dâmboviţa. Animalele au fost ucise

Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Dâmboviţa s-a întrunit vineri, 15 noiembrie, ca urmare a confirmării apariţiei virusului de pestă porcină africană în judeţul Dâmboviţa, în mai multe gospodării din 4 comune.

 
-1 gospodărie în localitatea Ungureni-comuna Corbii Mari 
-1 gospodărie în localitatea Dobra- comuna Dobra
-1 gospodărie în localitatea Miuleşti- comuna Odobeşti
-1 gospodărie în localitatea Perşinari- comuna Perşinari
 
Autorităţile au luat măsura uciderii porcinelor din gospodăriile afectate, urmând a se continua supravegherea clinică şi catagrafierea tuturor porcinelor de la nivelul celor 4 localităţi. Totodată, în conformitate cu planurile de măsuri aprobate, s-au stabilit zonele de restricţie (zona de protecţie şi zona de supraveghere) în jurul focarelor. 
 
„Solicităm, în acelaşi timp, sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurilor dispuse, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele acesteia. Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar din localitate, Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Dâmboviţa şi autorităţilor locale. De asemenea, precizăm că proprietarii ai căror animale sunt ucise vor fi despăgubiţi de către stat. Reamintim că pesta porcină africană (PPA) nu afectează oamenii, neexistând nici ce mai mic risc de îmbolnăvire , ea având un puternic impact la nivel economic si social”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Dâmboviţa.          
 
În acest an s-au înregistrat 45 de focare în judeţul Dâmboviţa. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: