Masca de faţă transparentă, invenţie care ne face viaţa mai uşoară

Masca de faţă transparentă, invenţie care ne face viaţa mai uşoară

Kelly Morellon (dreapta) şi mama ei Sylvie au conceput o mască de faţă cu o fereastră transparentă

Mască de faţă a devenit obligatorie în spaţiile publice închise, iar pentru că acest lucru ne îngrădeşte interacţiunea un designer a lansat masca transparentă.

La prima vedere, masca transparentă în dreptul gurii le ajută cel mai mult pe persoanele cu deficienţe de auz, dar este de real folos în viaţa de zi cu zi şi pentru ceilalţi. Ne ajută să vedem grimasele şi zâmbetele celor apropiaţi. 
 
"Pot auzi unul sau două cuvinte, dar când cineva poartă o mască de faţă am pierdut capacitatea de a citi pe buze şi am ratat expresiile faciale, chestii cheie în interacţiunea umană. Este o problemă pe care o întâmpină cele aproximativ 466 de milioane de oameni din întreaga lume care care au deficienţe de auz, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”, spune creatoarea măştii tranparente, Kelly Morellon, citată de BBC.
 
„De asemenea, sunt foarte utile şi pentru persoanele autiste, pentru persoanele cu dificultăţi de învăţare şi pentru copiii mici care ar putea fi speriaţi de măşti sau care trebuie să poată vedea expresii faciale. În orice caz, o mască transparentă vă permite să vedeţi zâmbetele celuilalt”, mai spune Kelly Morellon.
 
Distanţarea socială, împreună cu utilizarea măştilor de faţă în public, face comunicarea „imposibilă”, potrivit Societăţii Surzilor din Insula Man.
 
Specialiştii de acolo spun că 10.000 de insulari surzi au viaţa afectată de restricţiile cauzate de apariţia coronavirusului, iar apariţia măştii „cu fereastră” le va uşura toate actvităţile zilnice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: