Marea investiţie Arctic de la Ulmi, provocare pentru societatea de distribuţie a energiei electrice

Marea investiţie Arctic de la Ulmi, provocare pentru societatea de distribuţie a energiei electrice

Reprezentanţii Electrica SA spun că în judeţul Dâmboviţa s-au făcut investiţii, în anul 2017, în valoare de 53 milioane lei, iar în anul 2018 urmează să fie efectuate investiţii de aproximativ 60 milioane lei

Autorităţile judeţului Dâmboviţa s-au întâlnit, joi, în sala CJD, cu reprezentanţii Electrica SA pentru a pune la punct ultimele detalii în ceea ce priveşte sistemul de energie electrică din Judeţul Dâmboviţa. Un interese major a reprezentat investiţia Arctic de la Ulmi, în ceea ce priveşte buna gestionare a infrastructurii sistemului de distribuţie a energiei electrice la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

Adesea sunt situaţii în care alimentarea cu energie în Târgovişte, de exemplu, pică.
 
Discuţiile purtate au urmărit analizarea problemelor şi identificarea de soluţii pentru rezolvarea operativă a acestora. Punctual, subiectele au făcut referire la extinderea de reţele electrice, transformatoare, puterea energiei electrice şi, nu în ultimul rând, procedurile pentru obţinerea avizelor.
 
„Conducerii SDEE Târgovişte i-au fost aduse în atenţie priorităţile judeţului Dâmboviţa în ceea ce priveşte buna funcţionare a sistemului de alimentare cu energie electrică, zonele de interes principale, în care se dezvoltă investiţii de anvergură, fiind UM Gară, Padina-Peştera, Ulmi şi Târgovişte (strada Laminorului). Totodată, s-au făcut precizări privind îndeplinirea obligaţiilor contractuale de către Electrica SA în relaţia cu beneficiarii. Din partea reprezentanţilor unităţilor administrativ-teritoriale au fost semnalate atât problematici specifice privind asigurarea de energie electrică, cât şi propuneri, dintre care amintim instituirea unei linii de urgenţă pentru UAT-uri în cadrul operatorului de distribuţie a energiei electrice în situaţii de urgenţă. De asemenea, s-a mai făcut referire la prevederile Legii 50 şi a Codului Fiscal”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.
 
Reprezentanţii Electrica SA spun că în judeţul Dâmboviţa s-au făcut investiţii, în anul 2017, în valoare de 53 milioane lei, iar în anul 2018 urmează să fie efectuate investiţii de aproximativ 60 milioane lei. Aceştia au subliniat faptul că întreruperile de curent sunt cauzate, în mare parte, de arborii care ating liniile de curent, iar puterea tensiunii depinde de circuit.
 
La întâlnire au participat: conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reprezentată de Daniel Comănescu, preşedinte, şi Alin Manole, vicepreşedinte, Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al Senatului României, deputaţii Corneliu Ştefan şi Oana Vlăducă, Florina Mureşan, subprefectul Judeţului Dâmboviţa, Ionuţ Săvoiu, administratorul public al judeţului, Eduard Bănică, director al Sucursalei DEE Târgovişte, Valentin Brănescu, director adjunct al Sucursalei DEE Târgovişte, Daniela Crintea, şef serviciu STR în cadrul SDEE Târgovişte, edili ai localităţilor dâmboviţene, reprezentanţi ai aparatului propriu al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. 
 

O nouă firmă se va dezvolta în jurul fabricii Arctic de la Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Noua sociate va produce maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase şi cuptoare cu microunde. La Văcăreşti, o firmă turcească (Curent Metal) va începe, anul acesta, lucrările pentru o fabrică în care se vor realiza componente necesare în procesul de producţie al firmei Arctic de la Ulmi.

Unitatea se întinde pe 11.000 de mp şi va angaja 900 de oameni. Aceasta se alătură altor două firme care şi-au ridicat, deja, amplasamentele în jurul viitoarei fabrici ARCTIC. În total, până în 2019, pe platforma dezvoltată de Arctic vor fi angajate aproape 5.000 de persoane în Ulmi, Comişani şi Văcăreşti. 
 
Investiţia totală a ARCTIC se ridică la 200 de milioane de euro pe cele trei capacităţi, însemnând Fabrica de maşini de spălat rufe, maşini de spălat vase, cuptoare cu microunde. Investitorii au anunţat, CJ Dâmboviţa că vor suplimenta suma cu încă 130 milioane de euro.  
 
Arctic, unul dintre cei mari producători din Europa în domeniul producţiei de maşini de spălat, a demarat joi, 15 iunie, lucrările de construcţie la noua fabrică de la Ulmi, realizată din fonduri proprii, dar şi cu ajutor de la Guvern.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: