Mai multe familii din Glodeni refuză să evacueze casele afectate de alunecări. Oamenii aşteaptă ajutoarele de la Guvern

Mai multe familii din Glodeni refuză să evacueze casele afectate de alunecări. Oamenii aşteaptă ajutoarele de la Guvern

FOTO George Enache

Pentru că spun că ajutorul acordat de către autorităţile locale este prea mic, respectiv 15.000 de lei pentru fiecare familie, mulţi sinistraţi din Glodeni, localitate lovită de alunecările de teren, continuă să doarmă în locuinţele grav afectate.

De aproape două luni de când alunecările de teren le-au distrus locuinţele, pământul continuă să o ia la vale în Glodeni, iar persoanele mai în vârstă au rămas în locuinţele distruse pe propria răspundere. 
 
Oamenii spun că ajutorul de Ministerul Muncii (10.000 de lei) şi CJ Dâmboviţa (5.000 de lei) nu le ajunge să îşi reclădească o locuinţă din temelii, aşa că aşteaptă şi materialele de construcţii de la Guvern, dar şi despăgubirile de la asiguratori.
 
 
8 familii au avut de suferit în urma alunecărilor din Glodeni. Tot în Dâmboviţa, în Văleni, mulţi sinistraţi şi-au început o altă viaţă cu banii de la Guvern, dar şi cu fonduri proprii.
 
O bătrână a cărei casă a fost grav afectată de alunecări doarme acum într-o anexă a casei, iar alte două familii ale căror case au fost afectate într-o proporţie mai mică refuză şi ele să părăsească zona.


 
"O bătrână locuieşte într-o anexă a casei afectate de alunecări şi nu o putem duce de acolo pentru că nu mai are pe nimeni. Cei din Glodeni au vrut bani iniţial pentru refacerea locuinţelor, dar s-au răzgândit şi au acceptat şi materialele de construcţii. La Văleni materialele de cosntrucţii vor veni marţi. A fost gândit acest ajutor pentru realizarea unei case de 70 de metri pătraţi", a declarat prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie.
 
Marţi vor ajunge la Văleni ajutoarele din partea Guvernului. "20 de familii de la noi vor primi bolţari, ciment, fier beton, tablă zincată pentru acoperiş, uşi, ferestre, tot ce este nevoie ca să îţi ridici o locuinţă de 73 de metri pătraţi", ne-a spus primarul comunei Văleni Dâmboviţa, Gheorghe Lungu.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările