Magistraţii din Dâmboviţa au decis suspendarea activităţii de judecată

Magistraţii din Dâmboviţa au decis suspendarea activităţii de judecată

Magistraţii Tribunalului Dâmboviţa au decis să amâne cauzele, începând de miercuri, în semn de protest faţă de decizia de abrogare a pensiilor speciale ale magistraţilor.

 
„La data de  21 ianuarie 2020, la solicitarea Consiliului Superior al Magistraturii, a avut loc Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, care a hotărât următoarele:
 
1. Adoptarea punctului de vedere formulat de Consiliul Superior al Magistraturii  privitor la neconstituţionalitatea oricărei eventuale eliminări a pensiei de serviciu a magistraţilor, exprimat prin comunicatul de presă din 17.10.2019.
 
2. Transmiterea unei solicitări către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea luării măsurilor necesare pentru demararea unui program privind normarea muncii în instanţe.
 
3. Ca formă de protest, suspendarea activităţii de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, începând cu data de 22 ianuarie 2020 şi până la revenirea celorlalte puteri ale statului asupra ingerinţei vizând independenţa justiţiei, ingerinţă manifestată prin demersurile de eliminare a pensiei de serviciu a magistraţilor”, se arată într-un comunicat al Tribunalului Dâmboviţa.
 
Totodată, începând din 27 ianuarie va fi întreruptă activitatea în instanţe şi parchete, la nivel naţional, pe o perioada care va fi stabilită în cadrul adunărilor locale sindicale, programate joi.
 
Protestul magistraţilor vine după ce pe 28 ianuarie, Camera Deputaţilor se va întruni în sesiune extraordinară pentru a dezbate un proiect privind abrogarea pensiilor speciale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: