Magia taberei de vară pentru copiii bolnavi de cancer, spulberată de COVID-19. Cum arăta o zi de vacanţă la MagiCAMP

Magia taberei de vară pentru copiii bolnavi de cancer, spulberată de COVID-19. Cum arăta o zi de vacanţă la MagiCAMP

FOTO: Magicamp

Voluntarii MagiCAMP tânjesc după zilele pline de veselie şi joacă alături de copiii bolnavi de cancer. Pandemia de COVID-19 ţine pe loc proiectul social care aducea bucurie micuţilor suferinzi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„În fiecare duminică, pe vremea asta, aşteptam copiii în MagiCAMP. Cu mic, cu mare, îmbrăcaţi în personaje din poveşti, animale haioase şi super-eroi de tot felul, voluntarii aşteptau copiii, mai emoţionaţi decât cei mici. Noi credem despre MagiCAMP că este rupt din Rai, cel mai magic loc de pe faţa pământului. Dovada stau nelipsitele curcubeie, pesemne zâmbet peste tabară al copiilor Magic de Dincolo”, spune Jeanina Zgirie, coordonator  fundraising la Asociaţia Magic.
 
Două puncte de atracţie sunt locul de joacă, dar şi piscina.
 
„Niciodată, nimic din ce scriem despre locul acesta nu ne mulţumeşte, nu poate să-l încapă. Cum ai putea cuprinde în cuvinte toate încurajările din parcul de aventură, toate chiuiturile de fericire de la piscină, toată emoţia de la Întrebarea Serii, toată speranţa din serile de vineri când strigăm în cor: „Să se îndeplinească dorinţeleee, în timp ce baloane cu helium poartă către cer dorinţe de nerostit de vitale pentru nişte copii? Ne e dor, ne e tare dor de tabără şi de râsetele copiilor. Ne e atât de dor de cei mai super-eroi dintre toţi super-eroii lumii, încât acum chiar ne-am dori să avem o baghetă magică şi puf - să nimicim pandemia, puf, să se umple MagiCAMP de zarva voastră, să apară curcubeul să ne coloreze pe toţi, şi cei de aici şi cei de dincolo”, mai spune Jeanina.
 
 
Copilul este în centrul atenţiei în orice activitate desfăşurată la Magicamp, într-un an obişnuit.  
 
Tabăra a luat fiinţă în iunie 2014, când Vlad Voiculescu, alături de jurnalistă Melania Medeleanu, au fondat tabăra destinată copiilor bolnavi de cancer. Este construită chiar în curtea părinţilor lui Vlad, iar parcul de aventură se întinde pe un deal din comună Brăneşti, unde acesta se juca când era mic. 
 
Anual, sute  de copii bolnavi de cancer, cu arsuri grave sau care au pierdut pe cineva drag vin în acel loc magic şi sunt îngrijiţi de voluntari, medici şi psihologi alături de echipa Magic.                                                                                            
În vara lui 2019, aproape 300 de copii au participat la taberele de vară, de 10 ori mai mulţi decât în 2014. În 80 de zile de tabără, 209 voluntari au fost alături de cei mici la fiecare pas.                                                                                                           
Chiar dacă taberele MagiCAMP nu vor avea loc acest an, Asociaţia Magic sprijină în continuare familiile cu copii grav bolnavi prin mai multe proiecte precum MagicHOME - cazare gratuită pentru părinţii care vin cu cei mici la tratament, MagicBOX-colet lunar cu alimente şi tot ce are nevoie o familie sau Şofer de Suflet-transport gratuit la spital şi înapoi acasă pentru copiii cu afecţiuni oncologice. 
 
Mai multe despre proiectele Magic aici: https://asociatiamagic.ro/
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările