Lista celor mai "verzi" clădiri din ţară. Avem şi noi în Târgovişte

Lista celor mai

Class Park Târgovişte

Printre caracteristicile clădirilor "verzi" se regăsesc eficienţa energetică sporită, materialele care micşorează sau elimină degajări toxice, asigurarea unui iluminat natural şi flexibilitatea în utilizarea spaţiului. Aşa aceva are şi Târgovişte, Class Park.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Imobilele de birouri Crystal Tower, Sky Tower şi UniCredit Tower din Bucureşti se numără printre primele clădiri "verzi" din România, pe lista acestora aflându-se şi pensiuni şi magazine, potrivit unui raport dat publicităţii de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi (RoGBC).
 
O clădire verde este orice proiect ce presupune o construcţie sau renovare realizată cu atenţie deosebită în ceea ce priveşte minimizarea impactului pe care designul şi operaţiunile de construcţie şi renovare le-ar putea avea asupra mediului înconjurător.
 
Legislaţia din România permite scăderea impozitului la imobilele care folosesc, la construire sau reconstruire, tehnologiile clădirilor "verzi, cu până la 80%.
 
Pe lista clădirilor "verzi" din România se mai află, printre altele, centre de relaxare, imobilul Amera Tower Cluj, magazinul Baumax din Ploieşti, City Business Center din Timişoara, complexul Class Park din Târgovişte, complexul Business Park din Domneşti şi complexul rezidenţial Europe Residence din Braşov precum şi cartierul Prima din Oradea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările