Joi, festival de colinde la Ciocăneşti

Joi, festival de colinde la Ciocăneşti

Festival de colinde la Ciocăneşti

Pentru prima oară, după zeci de ani, copiii din toate satele componente ale comunei Ciocăneşti vor cânta împreună bucuria Crăciunului, indiferent de etnie sau de orientare religioasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iniţiativa venită direct de la copii a fost repede îmbrăţişată de preoţii din fiecare sat, care au organizat câte o corală. Şi astfel joi, 23 decembrie, de la ora 17:00, în Căminul Cultural Ciocăneşti vor răsuna colindele.

Organizarea a fost preluată imediat de Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat Leadership, căreia i s-au alăturat Fundaţia Aldea-Tudorache şi şcoala "Smaranda şi Dumitru Roman" din Vizureşti. Noile forţe au permis creeareaunui adevărat festival de colinde tradiţionale, sub denumirea "Hristos se naşte".

Organizatorul principal, Asociaţia pentru Educaţie Antreprenoriat Leadership va premia cu această ocazie şi pe gospodarii care au realizat cele mai frumoase aranjamente luminoase, concursul fiind denumit sugestiv "Steaua sărbătorilor".

După festival, grupurile de copii vor începe colindatul în satele lor, aducând astfel la viaţă o tradiţie uitată în ultimii ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările