Joburi de care în România fuge toată lumea, dar care în Occident îţi asigură un trai mai mult decât decent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unele dintre cele mai murdare, cele mai periculoase, dar şi unele dintre cele mai bune locuri de muncă din Occident nu sunt la îndemâna oricui.

În SUA, de exemplu, potrivit businessinsider.com, sunt locuri de muncă „murdare” din care se poate câştiga mai bine de 100.000 dolari pe an. 

Contrar a ceea ce se întâmplă în România, cu cât este mai neplăcut locul de muncă, cu atât se plăteşte mai bine. Şi nu necesită nici măcar o diplomă universitară. 

De la adâncurile periculoase din minele de cârbuni, până la turnuri electrice înalte, aceste locuri de muncă vă pot pune viaţa în pericol, dar sunt remunerate pe măsură. Din lista job-urilor „murdare” nu lipsesc culesul de păduchi de pe scalpurile altor persoane, curăţarea portierelor şi eliminarea sângelui de la locul unei crimei. 

Curăţarea locului unei crime

Curăţarea locului crimei nu este o treabă pe care să o facă oricine. Uneori, curăţătorii locului crimei au sarcina de a curăţa „sânge, lichide corporale şi alte materiale potenţial periculoase” după ce anchetatorii au recuperat tot ce au nevoie de la locul crimei. S-ar putea să fii surprins să afli că acest job este plătit extrem de bine în SUA şi poate ajunge până la 80.000 de dolari pe an.

Curăţător de toalete portabile 

Curăţătorii de toalete portabile folosesc aparate speciale care aspiră deşeurile din toalete şi spală cu putere interiorul şi exteriorul. Salariul mediu anual al unui curăţător de toaletă este de 36.000 de dolari şi poate ajunge până la 50.000. 

Colector de gunoi menajer

Salariul mediu anual pentru un astfel de job ajunge la 42.000 de dolari şi urcă înspre 100.000 de dolari, în funcţie de stat.

Instalatori 

Desfundatul toaletelor nu este meseria la care visează multă lume. Cu toate acestea, instalatorii pot câştiga bani frumoşi cât sunt în putere. Această meserie „murdară” poate necesita pregătire, certificări şi experienţă dar vă poate aduce între 50.000 şi 70.0000 de dolari pe an. 

Tehnician de păduchi

Numai gândul la păduchi îţi poate da frisoane. Deşi saloanele de înfrumuseţare sau centrele medicale pot fi preferate de persoanele care au păduchi în cap, în SUA se poate apela la „tehnicienii de păduchi”, meseria care poate aduce un câştig anual cuprins între 38.000 şi 53.000 de dolari.

Podiatru

Podiatrul este specialistul din domeniul sănătaţii, cu pregătire medicală, care se ocupă de îngrijirea piciorului la populaţia generală şi în special la persoanele cu diabet. Profesia a fost recunoscută oficial şi în România şi urmează să fie introdusă în Clasificarea ocupaţiilor din România (COR). În SUA, salariul mediu anual al unui podiatru este de 127.740 şi poate urca lejer la 190.400 de dolari.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite