Jandarmul Ionuţ Timofte, pe primul loc la semimaratonul „Run for Life”

Jandarmul Ionuţ Timofte, pe primul loc la semimaratonul „Run for Life”

Pasionat de sport, dar mai ales de alergare, jandarmul a intrat în competiţia care a reunit peste 400 de participanţi, la categoria 18-34 ani, masculin (21 km)

Plutonierul major Timofte Ionuţ a reprezentat timp de peste trei ani Jandarmeria dâmboviţeană prin participarea la mai mult de 40 de competiţii sportive la care a obţinut rezultate notabile.

Weekend-ul trecut jandarmul montan a obţinut un nou rezultat remarcabil. S-a clasat pe locul întâi la semimaratonul „Run for Life”, aflat la a II-a ediţie şi desfăşurat în Parcul IOR din municipiul Bucureşti.  
 
Pasionat de sport, dar mai ales de alergare, jandarmul a intrat în competiţia care a reunit peste 400 de participanţi, la categoria 18-34 ani, masculin (21 km).
 
Concursul a fost organizat în scop caritabil constituind o pledoarie pentru viaţă, sănătate, solidaritate umană şi susţinerea luptei împotriva maladiei secolului XXI : cancerul.

 
Subofiţerul va participa şi pe 31 martie la semimaratonul – “Intersport” Braşov, care va consta în parcurgerea unui traseu de circa 21 km, cu diferenţă de nivel de 600 m.
 
Plutonierul major Timofte Ionuţ îşi desfăşoară activitatea în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean “Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa din anul 2006 fiind încadrat la Postul de Jandarmi Montan Zănoaga. 

Avea peste 100 de kg 

În urmă cu şase ani avea 105 kg şi a decis că trebuie să îşi schimbe stilul de viaţă. Jandarmul dâmboviţean Ionuţ Timofte aleargă la toate maratoanele şi crosurile din ţară şi aproape de fiecare dată prinde podiumul. Din 2007 cochetează cu alergarea şi de atunci a renunţat la mâncărurile grase şi la sucurile carbogazoase.

"Iau foarte în serios treaba asta. E ca un drog pentru mine. Când am văzut că am 105 kg mi-am schimbat radical viaţa şi am slăbit 25 de kg în şase luni, cu ajutorul alergatului. Alergatul m-a disciplinat şi în ceea ce priveşte alimentaţia. Nu mai beau sucuri carbogazoase şi mănânc multe legume şi fructe. Era foarte rău la 105 kg. Simţeam că leşin la o partidă de fotbal şi nu era bine deloc. Acum am 75 de kg”, spune subofiţerul Ionuţ Timofte.
 
 
Ionuţ Timofte lucrează în cadrul MAI, la IJJ Dâmboviţa şi două săptămâni pe lună stă la postul de la Zănoaga, Munţii Bucegi. În celelalte două săptămâni participă la concursuri de alergare sau se antrenează.
 
“Anul trecut am participat la 4 concursuri şi anul acesta am avut în jur de 14 până acum. În septembrie deja sunt programate 3 concursuri -  un maraton, un semimaraton şi un cros de 10 kilometri. Am văzut că pot să ajung departe cu treaba asta şi am luat-o în serios. Mă pregătesc pe toate planurile: pregătire fizică, alimentaţie şi psihic”, adaugă jandarmul.
 
 
Unii dintre colegii săi sunt invidioşi pe ceea ce a reuşit Ionuţ, alţii apreciază ceea ce face. “Mulţi mă respectă pentru ce fac, iar alţii poate sunt invidioşi pentru că am evoluat de pe o zi pe alta şi nu se aşteptau să ajung atât de sus, dar şi pentru că am derogări de la inspectorul şef, care mă înţelege”, spune râzând subofiţerul.
 
La anul vrea să alerge la cel puţin un ultramaraton de cel puţin 100 de km. “E ca un drog pentru mine alergarea şi nu mai pot să mă las. Din 2006 de când am slăbit mă menţin şi de anul trecut particip la concursuri şi rezultatele au început să apară. Am slăbit alergând cu multă determinare şi ambiţie. Acum am în jur de 75 de kilorame şi încerc să mai vreo pun vreo 2-3 de masă musculară. Alimentaţie fără sport şi invers nu se poate. Nu aş fi avut niciodată rezultatele astea dacă nu aveam grijă de mine”, crede alergătorul.
 
Cel mai recent concurs la care a participat plutonierul major Ionuţ Timofte este „2X2 Race” în Munţii Făgăraş, cel mai greu maraton montan din ţară, şi care a constat în parcurgerea unui traseu de 46 de kilometri, cu diferenţă de nivel 4.200 de metri.
 
Subofiţerul s-a clasat pe locul al 3-lea la competiţia “Runfest Bucharest Fox Trail 2016 Half Marathon” desfăşurată în Pădurea Băneasa. 
 
Ionuţ s-a angajat în Jandarmerie în 2006. 

 

citeste totul despre: