Jandarmii au cărat în spate un copil de 9 ani, accidentat în Munţii Bucegi

Jandarmii au cărat în spate un copil de 9 ani, accidentat în Munţii Bucegi

Un copil în vârstă de nouă ani din judeţul Călăraşi a fost ajutat de jandarmii dâmboviţeni, după ce s-a accidentat pe un traseu din Munţii Bucegi, el fiind cărat în spate un kilometru, iar apoi preluat de un echipaj SMURD, care l-a transportat la spital.

 
Potrivit unui comunicat al Jandarmeriei Dâmboviţa, în urma unui apel telefonic prin SNUAU 112, jandarmii de la Postul Montan Zănoaga au intervenit, în weekend, pe un traseu turistic din Munţii Bucegi, în sprijinul unui copil accidentat.
 
“Familia, doi adulţi şi un copil minor din judeţul Călăraşi, se afla într-o drumeţie pe traseul montan Zănoaga – Scropoasa, cu un grad de dificultate mic (marcat cu cruce albastră). La un moment dat, din cauza neatenţiei şi a umezelii de pe traseu, băiatul în vârstă de 9 ani a alunecat şi s-a accidentat, fiind în imposibilitatea de a se mai deplasa”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Dâmboviţa.
 
Ajunşi la faţa locului jandarmii montani i-au acordat băiatului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta o rană deschisă la piciorul drept şi era panicat.
 
Din cauza traseului greu accesibil cu autoturismul, jandarmii montani au cărat copilul accidentat în spate, pe o distanţă de aproximativ un kilometru, până la Cheile Zănoagei, apoi l-au transportat cu maşina de serviciu la Cuibul Dorului, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările