Jackfruit - ingredientul care-i face pe vegetarieni că creadă că mănâncă o bucată delicioasă de friptură de porc

Jackfruit - ingredientul care-i face pe vegetarieni că creadă că mănâncă o bucată delicioasă de friptură de porc

FOTO: Epicurious

Un fruct care creşte la dimensiuni impresionante şi poate cântări şi 45 de kilograme este în atenţia tuturor veganilor. Se numeşte Jackfruit, a fost descoperit în sud-estul Asiei şi face parte din familia duzilor. El este cel mai mare fruct din lume.

Jackfruit este acoperit cu o crustă groasă, verde, spinoasă, dar este o alternativă excelentă la „carnea vegană”.

Nutrioţiştii care l-au analizat spun că are o mulţime de beneficii pentru sănătate, potrivit prevention.com.
 
În funcţie de maturitatea fructelor veţi obţine diferite arome şi texturi la preparare, de la mango şi ananas, până la piersici.
 

VIDEO: Nila's Kitche - Youtube

”Din punct de vedere nutritiv Jackfruit este bogat in vitamina A, vitamina C, magneziu, vitamina B6 si fibre. Oferă imunitate şi stimulează vitaminele şi fibrele sănătoase ale intestinelor", spune Theresa Shank, dietetician care deţine o clinică în Philadelphia.
 
Deocamdată nu se poate spune că fructul este perfect pentru organism, dar adoptarea unei diete bazate pe plante este o idee bună, spune Kyle. Inlocuirea produselor din carne cu o dietă bazată de fructe şi legume, cum ar fi jackfruit, este o modalitate bună de a menţine sănătatea la un nivel ridicat.
 
Jackfruit a fost deja studiat în laborator. Specialiştii au descoperit că este soluţia naturii de a combate anumite probleme grave de sănătate, mai ales că ajută în prevenirea apariţiilor celulelor canceroase luptând cu radicalii liberi din organism tocmai pentru că are o cantitate semnificativă de fitonutrienţi, izoflavone, lignani şi saponine, potrivit doctor.ndtv.com. 
 
Imagini pentru Jackfruit
FOTO: Boulder Daily Camera
 
citeste totul despre: