Izabela Boghiu are nevoie de ajutorul tau. La 27 de ani viaţa ei s-a schimbat total

Izabela Boghiu are nevoie de ajutorul tau. La 27 de ani viaţa ei s-a schimbat total

De asemeni, cei care cred că pot oferi o mână de ajutor pentru tânăra de 27 de ani pot apela numărul de telefon  al mamei Izabelei – 0731 225 247

Viaţa normala si liniştită, de studentă şi angajată, cu planuri pentru o viaţă de familie, a Izabelei Boghiu, o tânără de 27 de ani din Târgovişte, a fost întreruptă brusc în urmă cu patru ani, de vestea că are o tumoare gravă la cap. Şi de atunci, au urmat zile triste, cu tratament, lacrimi şi alergătura părinţilor de la o instituţie la alta, de la o bancă la alta, pentru a face rost de bani cu care să cumpere tratamentul unicei lor fiice.

 
Coşmarul Izabelei a început în urmă cu patru ani, când tânăra s-a întors de la mare cu o durere de cap îngrozitoare. După vărsăturile şi leşinul care au urmat a doua zi, mama ei a dus-o la spital, unde medicul i-au dat un verdict groaznic: tumoare cerebrală de 4 centimetri. Tumora s-a extins ulterior, a fost operată însă medicii nu au reuşit să o extirpeze pe toată şi tânăra a urmat apoi tratament cu radiochimioterapie care, aparent, a îmbunătăţit starea de sănătate a Izabelei însă, în timp, a determinat atrofierea nervului optic. Ca urmare, Izabela nu mai vede deloc cu ochiul drept, iar cu cel stâng foarte puţin.
 
În plus, în luna septembrie 2015, starea de rău a tinerei a revenit, durerile de cap îngrozitoare au luat-o din nou cu asalt pe Izabela, care a mers din nou la RMN, unde i s-a spus că tumoarea a recidivat. A intrat din nou pe tratament, Avastin, un medIcament care nu este compensat şi pentru care părinţii tinerei plătesc 9000 de lei pe lună, costul pentru două doze, de cât are nevoie tânăra.
 
Deocamdată părinţii Izabelei, ambii angajaţi, au reuşit, cu salariile lor, cu împrumuturi la bancă pentru care vor trebui să plătească 5 ani, şi cu micile donaţii primite, să achite tratamentul, însă nu ştiu cât vor mai reuşi să facă asta. Părinţii Izabelei câştigă împreună 2200 de lei, la care se adaugă pensia Izabelei, care a fost pensionată pe caz de boală, de 1200. Întreaga sumă nu acoperă, însă, nici măcar jumătate din tratamentul pentru ochi pe care tânăra trebuie să îl ia lunar. În plus, mama Izabelei, Maria Boghiu, spune că mai este nevoie şi de alte medicamente, dar şi de banii pentru transport la analize.
 
Se pare că Izabela ar avea nevoie de o operaţie în urma căreia să i se extirpeze toată tumoarea, însă această posibilitate a fost identificată de părinţii tinerei până acum doar la o clinică din Germania, unde această operaţie ar costa 50.000 de euro, o sumă foarte mare. Şi în România se pare că ar exista o şansă de operaţie, însă cel mai probabil cu riscul de a rămâne fără jumătate de creier şi nu se ştie dacă ar presupune extirparea întregii tumori.
 
Izabela merge înainte, încrezătoare, alături de părinţi, iubitul care nu a părăsit-o nicio clipă şi prieteni. Nu a ştiut încă de la început că are o tumoare, pentru că părinţii s-au temut de reacţia ei, întrucât o ştiau ca o fire sensibilă. Anul trecut, tânăra a aflat, însă, şi încearcă să lupte pentru viaţa ei, deşi starea i se agravează în fiecare zi, mai ales după ce partea stângă a corpului nu mai răspunde la comenzi foarte bine.
 
„Ea este puternică. Optimistă. Ştie că noi trebuie să ne facem bine”, spune doamna Boghiu.
Mama tinerei spune că nu are sprijin financiar decât din partea Crucii Roşii Dâmboviţa, unde a înscris-o pe tânără, şi a celor care au donat şi încă donează câte puţin, atunci când aud de cazul Izabelei. Maria Boghiu a depus un dosar şi la Direcţia de Asistenţă Socială Târgovişte, de unde ar putea primi un mic sprijin, dar şi la alte instituţii precum Casa de Sănătate, de unde i s-a spus, însă că nu există fonduri nici măcar pentru compensarea medicamentului atât de scump, dar de care Izabela are atâta nevoie.
 
În speranţa că cineva le va auzi strigătul de durere, mama tinerei a apelat şi la presă, însă nu a reuşit să strângă foarte mulţi bani, iar cei pe care i-a primit au fost tot de la oamenii care nu au foarte multe posibilităţi.
 
Soţii Boghiu au făcut deja un împrumut, pe care încă nu l-au achitat, şi nu mai pot face altul, pentru că salariile lor sunt mici. Singura cale pe care mai pot face bani este să-şi vândă casa, lucru pe care sunt dispuşi să îl facă, dacă suma pe care ar obţine-o din vânzarea acesteia, alături de donaţiile pe care le-ar primi, ar plăti operaţia care ar putea să o vindece pe Izabela.
 

Cum o poti ajuta pe Izabela

 
Pentru cei care doresc să o ajute, contul în care orice sumă de bani este venită pentru Izabela Boghiu este: RO79BRDE160SV09744441600. Titularul contului este mama Izabelei, Maria Boghiu.
 
A fost creată o pagină de Facebook pentru promovarea cazului.
 
De asemeni, cei care cred că pot oferi o mână de ajutor pentru tânăra de 27 de ani pot apela numărul de telefon  al mamei Izabelei – 0731 225 247.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările