Irineu Popescu, fostul preşedinte al PNŢCD Dâmboviţa, închisoare cu executare

Irineu Popescu, fostul preşedinte al PNŢCD Dâmboviţa, închisoare cu executare

Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe Irineu Popescu, împreună cu alţi 4 inculpaţi, în data de 13 aprilie 2012

Fostul lider al PNŢCD, Irineu Popescu, a fost condamnat de Curtea de Apel Piteşti, la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare. Alături de Irineu Popescu au mai fost condamnaţi la închisoare cu executare omul de afaceri Iulian Duţescu şi trei administratori de firme din Mioveni, Slatina şi Piteşti. Aceştia sunt acuzaţi de inducere în eroare a autorităţilor financiar-fiscale şi solicitări de rambursări ilegale de TVA.

 
Pe lângă condamnarea la închisoare, Irineu Popescu trebuie să plătească şi 3 milioane lei. Decizia este definitivă. Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au pronunţat hotărârea care nu mai poate fi atacată, iar instanţa a decis şi interzicerea unor drepturi pe perioada executării pedepsei. 
 
Iulian Duţescu a rămas cu condamnarea pronunţată de judecătorii de la Tribunalul Argeş, respectiv 4 ani închisoare, iar Mitu Constantin - 6 ani şi 4 luni închisoare cu executare, Dinu Florea - 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare şi Ţîrcomnicu Marin - 3 ani şi 10 luni închisoare cu executare. Acuzaţiile sunt de inducere în eroare a autorităţilor financiar- fiscale şi solicitări de rambursări ilegale de TVA.
 
Pe lângă închisoare, Irineu Popescu trebuie să plătească peste 3 milioane de lei (30 milioane lei vechi), în solidar cu firma Dâmboviţa Construcţii. Din această sumă, 1.292.262,5 lei reprezintă taxe şi impozite sustrase de la plata către bugetul consolidat al statului (corespunzător infracţiunii de evaziune fiscală) şi suma de 1.758.193,5 lei reprezintă suma disimulată (corespunzător infracţiunii de spălare de bani).
 
Direcţia Naţională Anticorupţie l-a trimis în judecată pe Irineu Popescu, împreună cu alţi 4 inculpaţi, în data de 13 aprilie 2012, acuzându-i că „în calitate de reprezentanţi ai societăţilor comerciale menţionate, s-au asociat în vederea obţinerii unor sume consistente de bani de la bugetul de stat prin folosirea acestor firme pe care, după încasarea sumelor, le-au falimentat şi le-au înstrăinat.
 
Concret, aceştia au indus în eroare autorităţile financiar-fiscale solicitând rambursări ilegale de TVA”. Firma Dâmboviţa Construcţii este, la acest moment, în faliment.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: