IPS Nifon le-a răspuns tinerilor care s-au rugat în faţa Arhiepiscopiei şi care i-au numit hoţi pe cei care locuiesc acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pelerinaj Sf Nifon

Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, ÎPS Nifon Mihăiţă, i-a apreciat pe tinerii care s-au rugat, seara trecută, în faţa Arhiepiscopiei Târgoviştei. Nu a comentat nimic, însă, despre apelativul "hoţi", adresat preoţilor.

"Am dorit, cu părintească apreciere, să mă adresez vouă, celor care, în această  seară, aţi venit în faţa Arhiepiscopiei Târgoviştei şi aţi rostit, în genunchi, rugăciunea Tatăl nostru, fapt ce reprezintă o mărturie a demnului vostru ataşament faţă de credinţa noastră strămoşească. Dincolo de toate distorsionările, percepţiile eronate şi dorinţa unora de învrăjbire, aşa cum aţi văzut şi auzit în aceste zile, aţi dat dovadă de respect faţă de valorile creştine, dar şi de compasiune şi solidaritate faţă de victimele tragediei de săptămâna trecută din Bucureşti, fii şi fiice iubite ale Bisericii noastre. Împreună, mâine şi în zilele următoare, ne vom ruga, cu stăruinţă, către Bunul Dumnezeu, pentru odihna sufletelor celor adormiţi, pentru grabnica vindecare a celor suferinzi şi pentru alinarea durerii familiilor greu încercate. Împărtăşindu-vă arhiereşti binecuvântări, vă doresc să fiţi demni continuatori ai valorilor înaintaşilor voştri, clădindu-vă, astazi, viaţa pe piatra cea tare a Evangheliei iubirii şi contribuind la construirea unei redutabile civilizaţii creştine a iubirii, păcii, demnităţii, dreptăţii şi bucuriei", le-a transmis ÎPS Nifon tinerilor protestatari.

Tinerii au mărşăluit, din nou, prin Târgovişte

Peste 600 de persoane au mărşăluit prin tot oraşul scadând împotriva Guvernului, a clasei politice şi a Patriarhului Daniel. Cei în vârstă şi cei tineri s-au plâns deopotrivă că le-au plecat în străinătate copiii şi părinţii pentru un trai mai bun.

A treia de zi de proteste

Galerie FOTO cu ziua a treia de protest, la Târgovişte

"Am ieşit în stradă pentru copiii mei care sunt plecaţi în străinătate pentru un trai mai bun. Au plecat din România pentru că nu avea ce să facă aici. Nu îşu puteau asigura traiul de zi cu zi. Cred că aceste proteste vor avea efectul scontat şi vor face ca noi, ceilalţi, să ducem o viaţă mai bună", ne-a spus o bătrână care a participat la protestul din această seară.
 



Protestatarii au mers pe jos mai bine de 10 kilometri şi, la un moment dat, s-au oprit şi în faţa Arhiepiscopiei Târgovişte unde au spus răgăciunea "Tatăl Nostru", dar au scandat şi împotriva "hoţilor" care locuiesc acolo. 


Protestarii au anunţat că vor fi solidari cu ceilalţi români din ţară şi că vor mărşălui şi în zilele următoare dacă va fi nevoie.

PROTESTUL ÎN CAPITALĂ

Piaţa Universităţii este şi vineri, începând cu ora 18.00, locul de întâlnire pentru protestatarii din Bucureşti. Este a patra zi de proteste şi se împlineşte o săptămână de la tragedia din clubul Colectiv. În urma consultărilor de la Cotroceni cu reprezentanţii „străzii”, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va veni de asemenea, în piaţă, dar nu a anunţat şi în ce zi, deoarece nu vrea să fie subiect de breaking news.

UPDATE 22.32 Acum fix o săptămână izbucnea, în Clubul Colectiv, incendiul care a curmat 32 de vieţi şi a lăsat peste 180 de răniţi, dintre care zeci încă se zbat între viaţă şi moarte. Toate bisericile din Capitală au bătut clopotele la unison pentru a marca momentul.

Cu această ocazie, redacţia „Adevărul” oferă condoleanţe familiilor celor plecaţi mult prea devreme dintre noi, şi doreşte o recuperare completă tuturor celor răniţi în tragedie.

UPDATE 22.15  Marşul tăcerii organizat vineri seară, la o săptămână după tragedia din clubul Colectiv, s-a încheiat în faţa localului, unde oamenii depun candelele pe care le-au adus şi ţin un moment de reculegere, iar apoi pleacă tot în linişte.

Aproximativ 700 de oameni, marea majoritate foarte tineri, au participat la marşul tăcerii de vineri seară, mergând de la Piaţa Unirii până la Colectiv. Unii au venit cu candele, pe care le-au depus alături de celelalte din faţa clubului.

scena proteste foto octavian palade

 mafia din ţară" şi au purtat un steag tricolor de mari dimensiuni, urcând apoi pe treptele Prefecturii. 

UPDATE 20.35 În jur de 6.000 de oameni s-ar afla în seara aceasta în Piaţa Universităţii, transmite Realitatea TV. În aceste momente, în faţa manifestanţilor se ţin discursuri. Primul care a vorbit a fost luptătorul K1 Daniel Ghiţă. El a făcut apel pentru proteste paşnice, fără violenţă, cerând totodată ca manifestanţii să fie uniţi în lupta anticorupţie. Lângă Daniel Ghiţă, în geacă roşie, este Stelian Ogică, personaj devenit celebru ca urmare a sistemului său de a paria la jocurile de noroc, ridicat la rang de celebritate de OTV.  

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite