Infectările cu Sars-cov-2 şi lipsa acută de personal închid Judecătoria Pucioasa pentru 14 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
jdueatoria pucioasa

Conducere al Curţii de Apel Ploieşti a decis restrângerea activităţii de judecată a Judecătoriei Pucioasa pe o durată de 14 zile. S-a ajuns în această situaţie din cauza lipsei acute de personal, dar şi din cauza infectărilor. Patru grefieri au fost testaţi pozitiv.

Potrivit unui comunicat al Judecătoriei Pucioasa, situaţia a fost generată, pe de o parte, de schema redusă de personal afectată de existenţa unor posturi vacante sau vacante temporar (din cele patru posturi de judecător, două sunt vacante temporar, titularii aflându-se în  concediu de risc maternal şi concediu de creştere copil, iar din cele 10 posturi de grefier, 3 posturi sunt vacante/vacante temporar), iar, pe de altă parte, de intrarea în concediu medical a unui judecător stagiar şi a unui număr de patru grefieri, ca urmare a infectării cu COVID-19.

Conform Hotărârii Curţii de Apel, judecata urmează să continue în următoarele cauze :

„În materie nonpenală: ordin de protecţie; tutelă/curatelă; internarea medicală nevoluntară; ordonanţa preşedinţială; suspendarea provizorie a executării silite; suspendare executare silită; încuviinţare executare silită; măsuri asigurătorii; asigurare dovezi;  incidentele procedurale în cauzele care se judecă pe durata stării de urgenţă inclusiv cererile de îndreptare, lămurire şi completare a hotărârii; orice alte cereri care vizează situaţii excepţionale, care pot fi considerate de urgenţă deosebită, apreciate ca atare de completul de judecată învestit cu soluţionarea cauzei.

În materie penală:

- în procesele penale aflate în curs pe rolul instanţelor de judecată, inclusiv cele aflate în procedură în camera preliminară: în cauzele în care urgenţa se justifică prin scopul instituirii stării de alertă, în cauzele privind infracţiunile flagrante, cele în care au fost dispuse măsuri preventive, cele privind contestaţii la executare în cauzele cu persoane private de libertate, cele referitoare la contestaţii împotriva măsurilor asigurătorii, cele ce cuprind măsuri de protecţie a victimelor şi a martorilor, cele privind aplicarea provizorie a măsurilor de siguranţă cu caracter medical;

-cauze privind cereri, propuneri, plângeri, contestaţii sau alte sesizări, date în competenţa judecătorului de drepturi şi libertăţi, conform art. 53 Cod procedură penală;

-cauze privind cereri, propuneri, plângeri, contestaţii sau alte sesizări, date în competenţa judecătorului de cameră preliminară conform art.54 Cod procedură penală;

-cauze cu inculpaţi arestaţi sau aflaţi sub o altă măsură preventivă, dispusă în aceste cauze;

-recuzări şi abţineri;

-amânări şi întreruperi executare pedeapsă;

-cauze cu inculpaţi minori;

-contestaţii privind durata procesului penal;

-sesizări adresate instanţei cu acorduri de recunoaştere a vinovăţiei;

-cereri şi sesizări privind metode speciale de supraveghere sau cercetare;

-autorizări prevăzute de art. 154 alin.6 Cod procedură penală;

-percheziţii şi ridicări de obiecte şi înscrisuri;

-îndreptarea erorilor materiale şi înlăturarea unor omisiuni vădite;

-cereri privind anularea sau reducerea amenzilor judiciare;

-cauze privind măsurile asigurătorii şi restituirea lucrurilor;

-alte cauze considerate urgente de către completul de judecată.

„Vă informăm că, potrivit art. 2 alin. (7) din Legea nr. 114 din 28 aprilie 2021privind unele măsuri în domeniul justiţiei în contextul pandemiei de COVID-19 în alte cauze decât cele anterior menţionate, judecata se amână de drept pe durata restrângerii activităţii de judecată, fără a fi necesară emiterea unei încheieri în acest scop”, se mai arată în comunicat.

În termen de 10 zile de la încetarea restrângerii activităţii de judecată, judecătorul sau instanţa de judecată va lua măsuri pentru fixarea termenelor de judecată şi efectuarea actelor de procedură.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite