Inelul 2 de centură, în Târgovişte. Ce lungime va avea şi în ce stadiu este proiectul

Inelul 2 de centură, în Târgovişte. Ce lungime va avea şi în ce stadiu este proiectul

Machetă Inel 2 Centură Târgovişte

Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea realizării Inelului 2 de centură din Târgovişte este aproape gata. Noua şosea va avea patru benzi, câte două pe sens, iar fiecare bandă va avea 3,5 m lăţime.

Ştiri pe aceeaşi temă

CJ Dâmboviţa a obţinut aprobarea CNAIR pentru inelul 2 de centură Târgovişte încă din vara trecută.

Iniţial a fost avansată o variantă de ocolire în lungime de 15,18 km pe teritoriul localităţilor Aninoasa, Şotânga, Târgovişte, Dragomireşti şi Ulmi, care va prelua şi transportul greu din comuna Doiceşti.
 
Proiectul este vital, având în vedere că actuala centură a devenit arteră interioară a oraşului după construcţia Dâmboviţa Mall, aflat la şoseaua de centură.
 
Inelul 2 de centură a muncipiului Târgovişte va fi prevăzut cu cinci intersecţii amenajate cu sensuri giratorii sau noduri rutiere, o turbogiraţie la intersecţia cu DN 71, nouă pasaje rutiere şi trei poduri peste cursurile de apă pe care le întâlneşte.
 
La momentul studiului de prefezabilitate, valoarea estimată a Inelului 2 de Centură era de  peste 727 milioane lei. 
 
Autorităţile cred că impactul economic al acestui proiect va fi unul uriaş, pentru că ar optimiza infrastructura rutieră, ar crea toate condiţiile pentru atragerea de noi investitori şi vom putea vorbi cu adevărat de o zonă metropolitană a Municipiului Târgovişte.
 
Cheltuielile pentru asigurarea utilităţilor necesare obiectivului se ridică la 1.300.000 lei, iar pentru asistenţa tehnică şi proiectare, costurile sunt estimate la 14.450.000 lei.  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările