Impozit majorat cu 500% pentru clădirile din Târgovişte lăsate în paragină

Impozit majorat cu 500% pentru clădirile din Târgovişte lăsate în paragină

FOTO: Fosta clădire a Poştei Române

Primăria Târgovişte a finalizat şi cea de-a doua etapă de identificare a clădirilor şi terenurilor aflate în stare avansată de degradare, insalubre sau abandonate. Edilul Cristian Stan a precizat că imobilele aflate în această situaţie au fost identificate, multe dintre ele fiind clădiri de patrimoniu, situate în zona centrală a municipiului Târgovişte.

 
„Astfel, şi în acest an, voi propune Consiliului Local majorarea cu 500% a impozitului pentru încă aproximativ 20 de imobile aflate în stare de degradare şi care reprezintă un pericol pentru cetăţeni sau sunt adevărate focare de infecţie. Precizez că toţi proprietarii acestor clădiri au primit în prealabil somaţii, fără însă a lua măsurile necesare de reabilitare”, a precizat primarul Cristian Stan.
 
Printre clădirile identificate ca făcând parte din această categorie se numără fostul restaurant Brotăcei din Parcul Chindia, fosta clădire a Poştei de la Gară, Casa Dâmboviţeană, dar şi fostul sediu al Poliţiei Municipiului. 
 
Toţi proprietarii au primit somaţii cu privire la obligativitatea reabilitării şi întreţinerii imobilelor, dar aceştia nu au luat măsuri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: