Imagini tulburătoare cu explozia care a distrus un bloc din Găeşti. „S-a ridicat patul cu mine” VIDEO

Imagini tulburătoare cu explozia care a distrus un bloc din Găeşti. „S-a ridicat patul cu mine” VIDEO

Captură VIDEO cronica-gaestiului.ro

La câteva zile de la explozia care a avut loc într-un apartament din Găeşti apar noi imagini cu dezastrul produs. O cameră de supraveghere dintr-o scară de bloc a surprins momentul exploziei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Explozia de la blocul 18, care a avut loc vineri, 15 ianuarie, a şocat întreaga comunitate locală din Găeşti. 25 de familii au rămas, în doar câteva secunde, fără un acoperiş deasupra capului, după ce, în urma unei acumulări de gaze într-un apartament de la etajul al doilea, s-a produs o deflagraţie care a afectat inclusiv structura de rezistenţă a clădirii.
 
Camerele de luat vederi din interiorul unui bloc vecin au surprins momentul exploziei. Zgomotul este asurzitor, iar suflul puternic a afectat şi scările din apropiere. 
 
Primăria Găeşti va face demersurile necesare pentru a obţine un ajutor guvernamental, astfel încât blocul să fie, în timp, reconstruit. 
    
Persoanele nu mai sunt lăsate să locuiască în acea clădire. Trei familii sunt cazate în prezent la căminul Colegiului Naţional „Vladimir Streinu”, o familie este la hotelul RODIV, iar ceilalţi stau provizoriu la rude şi prieteni. De asemenea, sunt şi locatari cazaţi la Spitalul Găeşti.
VIDEO credit: cronica-gaestiului.ro

A fost panică generală în cartier, imediat după producerea evenimentului. Oamenii au ieşit din case şi au sunat la 112. „Nu ştia nimeni ce a fost. Au venit cei de la Gaze de vreo două ori înainte şi nu au dat nicio declaraţie, nu au făcut nimic. Ne-am trezit cu bubuitura la două dimineaţa, după ce au plecat cei de la gaze. A fost o bubuitură puternică, au sărit uşi, ferestre, televizor, tot. S-a ridicat patul cu mine. A căzut televizorul din perete. Geamuri nu mai am. Nu mai avem nimic”, a povestit un locatar.
 
VIDEO Explozie într-un apartament din Găeşti. Un perete întreg, dislocat complet
   
În urma deflagraţiei, un bărbat de apoximativ 48 ani a suferit răni uşoare şi a fost preluat de un echipaj SAJ şi dus la spital pentru îngrijiri medicale. 
 
Asociatia Comunitara „GAESTI” a deschis, la Banca Transilvania, contul RO80BTRLRONCRT047283460F, denumit „Fond de solidaritate”, unde cei care vor, pot ajuta cu o sumă cât de mică la reconstrucţia apartamentelor. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările