Grindină cât oul de găină, în Dâmboviţa. „Vai de capul meu, distruge tot. Astea sunt cataroaie” VIDEO

Grindină cât oul de găină, în Dâmboviţa. „Vai de capul meu, distruge tot. Astea sunt cataroaie” VIDEO

A plouat cu gheaţă în mai multe localităţi din Dâmboviţa. În unele zone, grindina a fost cât oul de găină, iar oamenii spun că toate culturile lovite sun distruse.

 
„Ia uite mami, plouă cu pietre, ia uite mamă! Bă, voi nu sunt întregi la minte. E piatră, cât oul. Doamne....! Vai de capul meu, distruge tot. 
 
Mamă, sunt pietre de găină, voi sunteţi nebuni la cap!? Aşa ceva, ăla rotund e piatră! Vai, s-a umplut grădina cu pietre ce gheaţă. Vai de capul meu. Astea sunt cataroaie!
 
Prăpăd a fost în localităţile Viişoara şi Văcăreşti, din Dâmboviţa, dar şi pe Valea Dâmboviţei, zonă pomicolă.
 
Şoferii au fost nevoiţi să tragă pe dreapta pentru a aştepta să se oprească grindina, iar sătenii au văzut cu munca lor din ultimele luni s-a dus pe apa sâmbetei. 
 
Grindină deasă a picat şi în Malu cu Flori. „Încă un an compromis pentru pomicultorii din Malu cu Flori. Dacă nu ne bate preţul, ne bate grindina şi tot aşa. Să tot faci agricultură de dragul pământului moştenit”, s-a văitat un pomicultor.
 

Tot judeţul Dâmboviţa a fost sub atenţionare COD GALBEN de FURTUNI, ieri seară, sub aspectul instabilităţii atmosferice accentuate, frecvente descărcări electrice, averse torenţiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75 km/h) şi grindină.  
 
Cantităţile de apă au depăşit 20…30 l/mp şi izolat 40 l/mp.
 
Vă recomandăm să mai citiţi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările