„Grădina din Băleni“, mica afacere de familie dezvoltată în pandemie, înfruntă gerul. „Este mult verde la noi în solar“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legume produse în „Grădina din Băleni”. FOTO: Facebook
Legume produse în „Grădina din Băleni”. FOTO: Facebook

Chiar dacă afară de ger, în solariile din Băleni, munca începe la primele ore ale dimineţii. Trufandalele sunt pregătite şi spălate pentru a fi duse la piaţă. Verzi şi proaspete, legumele se produc pe bandă rulantă în solarii.

„Grădina din Băleni”, o mică afacere de familie, pune la vânzare, în special în Bucureşti, Ilfov sau Corbeanca salata, ceapă verde, ridichii, ceapă uscată albă, usturoi verde etc, dar şi fructe şi murături. 

„Este mult verde la noi în solar acum. Livrăm produsele proaspete, pentru că ştim că toţi sunt nerăbdători să primească legumele proaspete cât se poate de devreme. Imediat ce se luminează, tata este deja la solarii, să verifice plantele. Este foarte grijuliu şi atent cu tot ce înseamna agricultură. Mama este foarte activă şi ea. Este o fire energică ce nu renunţă niciodată. Îi place ceea ce face şi asta o face fericită pentru că în grădină se simte cel mai bine”, spune Florina Cimpoieru despre părinţii ei, ea fiind cea care se ocupă de comenzile online pentru legumele produse în Băleni.

Comanda  minimă este de  50 lei, iar legumele ajung direct la uşa clienţilor, în zilele de vineri şi sâmbătă, fără cost de transport.  

Legume produse în „Grădina din Băleni”. FOTO
Legume produse în „Grădina din Băleni”. FOTO

Legume produse în „Grădina din Băleni”. FOTO: Facebook Grădina din Băleni

Legumele se pot cumpăra şi proaspete, dar şi conservate. Preţurile pornesc de la 2 lei legătura de ceapă sau ridichi şi ajung la 15 lei pentru un borcan de gogoşari în oţet sau un borcan de zacuscă de vinete şi ardei capia fără conservant.

Familia Cimpoieru se ocupă cu agricultura de generaţii întregi. Are o suprafaţă de 2,5 hectare acoperite cu solarii, dar şi o suprafaţă similară cu legume cultivate în câmp.  

Legume produse în „Grădina din Băleni”. FOTO

Legume produse în „Grădina din Băleni”. FOTO: Facebook Grădina din Băleni

„Părinţii mei se ocupă de toată activitatea, dar şi au şi alţi oameni pe care îi plătesc cu ziua. Este mare păcat că oameni ca ei nu pot să intre direct în marile magazine şi sunt nevoiţi să dea marfa prin intermediari, prin alte depozite, pentru că nu te bagă nimeni în seamă. Am trimis mailuri multe la toate lanţurile de supramarketuri şi nimeni nu mi-a răspuns. Ai mei livrează către un depozit din Băleni şi respectivul depozit livrează către supermarketuri mai departe. Sunt producători mai mici care strâng în fiecare zi doar 100 de lei. E trist, dar din asta trăiesc, asta fac de-o viaţă”, mai spune Florina Cimpoieru.

La final de săptămână se strâng în jur de 100 de comenzi, iar cei mai mulţi clienţi comandă, în perioada aceasta, multă verdeaţă, dulceaţă, zacuscă şi rădăcinoase. 

O listă detaliată cu produsele disponibile, dar şi cu preţurile aferente, găsiţi pe Facebook.

Vă recomandăm să mai citiţi:

FOTO Trufandale gustoase în prag de iarnă. Agricultor: „Mulţi vor să mănânce ceva crud şi plin de vitamine“

Bătrâna care prosperă în afaceri după ce şi-a creat pagină de Facebook unde-şi promovează legumele: „Dacă nu era internetul ăsta, nu ştiu ce ne făceam“

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite