Generalul Dumitru Cioflină, condamnat în dosarul „Schimbul de terenuri”, va fi eliberat condiţionat astăzi

Generalul Dumitru Cioflină, condamnat în dosarul „Schimbul de terenuri”, va fi eliberat condiţionat astăzi

În 20 februarie, Judecătoria Găeşti a admis cererea lui Cioflină de eliberare condiţionată, decizia fiind contestată de procurori

Generalul Dumitru Cioflină va fi eliberat astăzi, după ce Tribunalul Dâmboviţa a respins recursul DNA, la decizia Judecătoriei Găeşti din 20 februarie. Fostul şef al Armatei Române a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul „Schimbul de terenuri”, alături de Gigi Becali şi Victor Babiuc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină, condamnat la doi ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN, va fi eliberat condiţionat, conform unei decizii luate vineri de Tribunalul Dâmboviţa.
 
Se respinge ca nefondată contestaţia formulată de către Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Anti-Corupţie biroul teritorial Ploieşti", au spus magistraţii.
 
Fostul şef al Armatei Române urmează să fie eliberat în cursul zilei de astăzi de la Penitenciarul Găeşti, recunoscut pentru condiţiile extrem de bune pe care le are.
 
Dumitru Cioflină a executat deja o treime din pedeapsă de doi ani, este grav bolnav şi a avut un comportament exemplar pe perioadă dedenţie, motiv pentru care nu vede de ce instanţă nu ar aproba cererea de eliberare condiţionată.
 
La fel ca şi Babiuc, Cioflina a primit doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu, dar şi interzicerea unor drepturi după condamnarea în dosarul „Schimbul de terenuri”. El este încarcerat în regim semideschis, în penitenciarul Găeşti, unde se află încarcerat şi Victor Babiuc.
 
Deputatul George Becali, generalul Dumitru Cioflină şi fostul ministru Victor Babiuc au primit pedepse cu închisoarea în dosarul schimbului de terenuri FOTO Adevărul

Citeşte şi:
 
 
Completul de cinci judecători de la Curtea Supremă l-a condamnat pe Gigi Becali la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimburilor de terenuri dintre deputat şi Ministerul Apărării Naţionale. În acelaşi dosar, Victor Babiuc, fostul ministru al apărării, dar şi generalul Dumitru Cioflină au fost condamnaţi la doi ani de închisoare cu executare. Toţi inculpaţii au fost încarceraţi, însă Becali este singurul care s-a predat.
 
 
Generalul Dumitru Cioflină a făcut un prim pas spre libertate, după ce Judecătoria Găeşti a admis, joi, cererea de eliberare condiţionată a fostului şef al Armatei Române. Dumitru Coioflina a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în dosarul schimburilor de teren, alături de Gigi Becali şi Victor Babiuc.
 
 
Penitenciarul de la Găeşti devine, încet, dar sigur, destinaţia preferată a unor personaje cu greutate în viaţa publică a ultimilor 20 de ani. Acolo îşi ispăşeşte deja pedeapsa fostul ministru al Apărării, Victor Babiuc, însă, de zece zile, coleg de cameră îi este fostul şef al Statului Major al Armatei, generalul Dumitru Cioflină, judecat şi el în dosarul schimbului de terenuri.
 
 
Încarcerarea lui Gigi Becali pentru schimbul de terenuri cu Armata, condamnarea sa şi în cazul „Valiza”, precum şi zgomotul mediatic ce le-a urmat au pus în umbră alte două încarcerări, poate mai semnificative decât cea a latifundiarului din Pipera.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: