Gadgetul de doar 80 de dolari care poate corecta postura celor care stau ore întregi la birou

Gadgetul de doar 80 de dolari care poate corecta postura celor care stau ore întregi la birou

FOTO venturebeat.com

Un gadget de doar 80 de dolari poate rezolva o problemă des întâlnită în rândulor persoanelor care muncesc la birou în fiecare zi, timp de cel puţin 8 ore. Dispozitivul se numeşte Upright Go şi vibrează de fiecare dată când postura la birou nu este cea corectă.

Gadgetul a fost special creat pentru cei care lucrează la birou toată ziua. Produsul este unul mic şi se plasează direct pe coloana vertebrală, în partea superioară a spatelui, cu un adeziv hipoalergenic reutilizabil. 
 
Poate fi purtat în timpul şedinţelor, în timp ce staţi în picioare, în timp ce mergeţi sau caând conduceţi.  
 

VIDEO VIDEO inc.com

Aparatul foloseşte un senzor inteligent şi se baează pe un algoritm de învăţare. De asemenea, simte schimbările subtile ale posturii şi vibrează pentru de fiecare dată când e cazul, pentru a oferi utilizatorilor feedback-ul în timp real. 

Dispozitivul a fost realizat de Upright Technologies, o companie din New York. "Poziţia proastă la birou poate duce la scăderea încrederii în sine şi, mai ales, la apariţia durerilor de spate", a declarat Oded Cohen, fondatorul şi CEO al Upright Technologies pentru venturebeat.com.
 
 

Până nu demult, ni se recomanda să stăm pe scaun cu spatele drept, astfel încât între coloana vertebrală şi coapse să se formeze un unghi de 90 de grade. Se pare totuşi că această poziţie nu este cea mai sănătoasă, mai ales dacă scaunul nu este unul ergonomic.

Cercetătorii scoţieni de la Spitalul Woodend din Aberdeen au observat că, atunci când stăm drepţi pe scaun, zona lombară a coloanei suportă toată greutatea părţii superioare a corpului. De aceea, discurile intervertebrale se uzează şi, uneori, din cauza greutăţii, se dizlocă, presând pe nervi. Aşa iau naştere durerile din partea de jos a spatelui.

Potrivit specialiştilor din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), trebuie să atingem solul cu toată talpa, iar în spatele genunchilor trebuie să se formeze un unghi de 90 de grade. În cazul în care înălţimea scaunului nu ne permite acest lucru, ar trebui să ne aşezăm picioarele pe o cutie.

 
citeste totul despre: