FOTO Zeci de schiori au participat la Bucegi Winter Race 2019. Startul s-a dat de lângă Refugiul Salvamont Dâmboviţa

FOTO Zeci de schiori au participat la Bucegi Winter Race 2019. Startul s-a dat de lângă Refugiul Salvamont Dâmboviţa

Sâmbătă, 23 martie 2019, schiori din toată ţară s-au strâns în Munţii Bucegi, zona Peştera, că să participe la cea de-a IX-a Ediţie a concursului de schi de tură, Bucegi Winter Race.

 
La start s-au aliniat 25 de schiori din diferite locuri ale ţării şi de la diferite cluburi de profil, mulţi dintre ei aflându-se pentru prima dată la schi în Bucegi, la care s au adăugat 20 de copii şi cadeţi. Copiii au parcurs un traseu mai scurt, premiat separat, iar cadeţii au participat la cursa lungă pentru seniori.
 
 
„Traseul propus, cu o lungime de 11 km şi o diferenţă de nivel în urcare de 1.000 metri s-a desfăşurat în zona muntelui Bătrână, Obarşia şi culmea Babele. Mai exact, startul s-a dat de lângă Refugiul Salvamont Dâmboviţa şi s-a urcat pe muntele Bătrână, după care s-a coborât în Valea Doamnele, s-a urcat Vârful Obârşia până la înăltimea de 2.250 m, după care s-a coborât în Valea Sugările, la stâna din Sugări, iar de aici s-a continuat în urcare până pe Vârful Călugărului, cu final în coborâre pe frumoasa Fata Mare spre zona de sosire din apropierea Refugiului Salvamont”, a precizat Geo Badea, organizatorul evenimentului.
 
 
Cursa masculină a fost câştigată de către concurentul afiliat la Clubul Sportiv Caraimanul Buşteni, Radu Stanciu, iar la feminin, pe primul loc s-a clasat Andreea Manea, sportivă legitimată la acelaşi club, Caraimanul Buşteni. 
 
„Surpriză plăcută a evenimentului, ca şi anul trecut, a fost categoria de juniori, clasată separat anul acesta, unde podiumul a fost ocupat de Claudiu Stanciu la băieţi şi Alexandra Manea. Acest concurs a fost organizat de către Asociaţia Salvamont Dâmboviţa, cu puţină resursă umană şi fonduri modeste, însă cel mai important lucru a fost prezenţa aici a celor mai buni schiori din România. Mulţumim în mod expres, voluntarilor implicaţi în organizarea acestui concurs, SPJSS Dâmboviţa, sponsorilor şi partenerilor noştri, precum şi Postului de Jandarmi Peştera”, a mai spus Geo Badea.
 
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: