FOTO VIDEO Haos la Serviciul Public de Înmatriculare a Vehiculelor de la Târgovişte. Zeci de oameni s-au aşezat la cozi încă de la ora 4 dimineaţa

FOTO VIDEO Haos la Serviciul Public de Înmatriculare a Vehiculelor de la Târgovişte. Zeci de oameni s-au aşezat la cozi încă de la ora 4 dimineaţa

Începând de astăzi, proprietarii de maşini nu mai sunt nevoiţi să achite timbrul de mediu, deoarece această taxă a fost eliminată definitiv, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial

Posesorii de autoturisme din Dâmboviţa s-au trezit cu noaptea-n cap pentru a fi siguri că prind un loc cât mai în faţă, în vederea depunerii dosarului de înmatriculare. După decizia Guvernului de a modifica sau elimina anumite taxe de la 1 februarie, mulţi şoferi s-au grăbit să profite de gratuitatea la înmatriculare, iar de aici şi până la cozi nu a fost decât un pas.

 
La Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor de la Târgovişte, oamenii spun că s-au aşezat încă de la ora 4 dimineaţa şi au făcut liste pentru a nu pierde rândul. 
 
Pentru a mai decongestiona "treaba", autorităţile au luat decizia deschiderii unui birou şi în sediul Direcţiei de Finanţe Dâmboviţa. Chiar şi-aşa, s-au format cozi de zeci şi sute de persoane. 
 

"Eu am plătit TVA-ul în Italia. De ce îmi mai trebuie mie asta aici? Nu am întâlnit haosul ăsta în afară, pe unde am umblat. Am fost la poliţie, ne-am înscris acaolo şi când am ieşit şi ne-au spus că ne trebuie şi un document de neplătitor de TVA. Ce o însemna, nu ştiu. Şi a trebuit să plecăm de acolo, să venim la Finanţe. Mâine după ora 12.00 trebuie să luăm actele de Finanţe şi apoi iarăşi la poliţie. Am stat ore întregi la coadă. Ne-am trezit la ora trei dimineaţa", ne-a spus un şofer.
 
Începând de astăzi, proprietarii de maşini nu mai sunt nevoiţi să achite timbrul de mediu, deoarece această taxă a fost eliminată definitiv, potrivit unui act normativ publicat recent în Monitorul Oficial. Totodată, de menţionat este că, cel puţin momentan, timbrul de mediu nu va fi restituit celor ce l-au plătit deja şi nici nu va fi înlocuit de o altă taxă.
 


 
Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2013, ce reglementează timbrul de mediu pentru autovehicule, a fost abrogată astăzi de Legea nr. 1/2017. Concret, începând cu prima zi a lunii februarie 2017, proprietarii de maşini nu mai sunt nevoiţi să achite timbrul, această taxă de mediu dispărând definitiv din legislaţie.
 
 
 
Colac peste pupăză, astăzi când ar fi avut nevoie de cât mai multe birouri deschise, Prefectura Dâmboviţa a anunţat că Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Dâmboviţa va închide, începând din 15 ianuarie, punctele de lucru care funcţionează în oraşele Găeşti şi Moreni, locuitorii din aceste zone urmând să meargă la Târgovişte pentru eliberarea paşapoartelor. 
 
Măsura închiderii celor două puncte de lucru a fost luată din cauza lipsei de personal. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: