FOTO VIDEO Creştinii şi-au rupt hainele de pe ei pentru a ajunge mai repede la moaştele Sfântului Nifon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îmbulzeală la racla cu moaştele Sf. Nifon

Mii de credincioşi s-au îmbulzit din nou pentru a putea săruta racla cu moaştele Sfântului Nifon, aflată la Târgovişte. Cei mai în vârstă aproape că şi-au dat ultima suflare în înghesuială, iar mulţi, veniţi la această sărbătoare pentru prima dată, au plecat acasă cu un gust amar.

Bătrânii au ieşit cei mai şifonaţi din învălmăşeală şi dau vina pe proasta organizare a evenimentului. Multe enoriaşe nici măcar nu ştiu pentru ce s-au călcat în picioare.

Îmbulzeală la racla cu moaştele Sf. Nifon

60 de leninaţi până la ora 14.00

Sărbătoarea Sfântului Nifon a strâns în Parcul Mitropoliei peste 12.000 de credincioşi şi se aşteaptă ca până seara, numărul lor să ajungă la peste 20.000 de pelerini. Peste 300 de jandarmi, poliţişti şi pompieri au fost chemaţi pentru a asigura ordinea şi liniştea publică. Degeaba însă, cei mai în vâstă au cedat. Numai puţin de 60 dintre ei au leşinat şi au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Crucea Roşie Dâmboviţa a distribuit apă permanent în zonă şi a avut grijă de cei care au fost răpuşi de căldură sau de înghesuială. Sărbătoarea Sfântului Nifon a fost introdusă în calendar de doar 6 ani. Astăzi, pentru creştinii care ţin post este dezlegare la peşte. 

Peste 300 de jandarmi, poliţişti şi pompieri au fost prezenţi în Parcul Mitropoliei din Târgovişte, acolo unde, astăzi, are loc ceremonia religioasă închinată Sf. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţãrii Româneşti.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Mircea cel Bătrân” Dâmboviţa, Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti, Poliţiei Dâmboviţa şi I.S.U. “Basarab I” Dâmboviţa sunt prezente printre credincioşi pentru asigurarea unui climat normal de ordine şi siguranţă publică.  

Târgovişte



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite