FOTO VIDEO Concursul de mountain bike “Zimbraria Neagra XC 2014” - a treia ediţie

FOTO VIDEO Concursul de mountain bike “Zimbraria Neagra XC 2014” - a treia ediţie

Concursul de mountain bike “Zimbraria Neagra XC 2014” - a treia ediţie

Peste 500 de ciclişti de toate vârstele au luat startul la cea de-a treia ediţie a concursului “Zimbrăria Neagra XC 2014”. Concursul a devenit deja o tradiţie şi este deschis tuturor iubitorilor de mişcare în natură, traseele au o dificultate redusă şi parcurg drumuri forestiere sau poteci prin pădure sau la liziera ei, putând fi abordate cu destulă uşurinţă şi de către amatori în ale mountain-bike-ului.

 
Concurenţi cu vârste cuprinse între 7 şi 70 de ani au pedalat nu doar pentru premii, ci mai ales pentru sănătate, cel mai lung dintre trasee având 54 de kilometri.
 
Concursul atrage prin prisma faptului că la aproximativ 75 kilometri e Bucureşti se găseşte această zonă de pădure unde se află una din cele mai mari rezervaţii de zimbri din România, Zimbrăria Neagră.
 
La a doua ediţie a concursului de mountainbike Zimbraria Neagra XC organizat în anul 2013, au participat aproximativ 460 concurenţi plus încă aproximativ 300 de membrii ai familiilor şi prieteni, organizatori şi spectatori; astfel că la ediţia a treia estimăm ca evenimentul va strânge între 600 şi 900 de persoane (concurenţi, însoţitori, organizatori şi terţi, spectatori).
 
"La traseul "family" am avut mai mult de 50 de părinţi cu copii care au venit să plimbe în pădurile din Bucşani. Avem din ce în ce mai mult sprijin din partea autorităţilor, dar şi din partea sponsorilor. Sportul nu înseamnă competiţii, ci şi plimbarea în natură alături de familie şi prieteni", a declarat Nicu Mate, preşedintele Asociaţiei "Sportul pentru tine".
 

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: