FOTO VIDEO Autorităţile au evacuat mai multe familii în urma unei alunecări de teren în Văleni Dâmboviţa

FOTO VIDEO Autorităţile au evacuat mai multe familii în urma unei alunecări de teren în Văleni Dâmboviţa

De asemenea, a fost afectată şi reţeaua electrică din zonă, prin avarierea unui stâlp de joasă tensiune

În urma precipitaţiilor abundente căzute în ultima perioadă în judeţul Dâmboviţa, vineri, 16 martie, s-a reactivat alunecarea de teren din satul Văleni Dâmboviţa, în punctul Lunca, pe o lăţime de aproximativ 300 de metri, ce a afectat un număr de 11 gospodării.

"În urma hotărârii Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU) al comunei Văleni Dâmboviţa, din cele 11 case afectate au fost evacuate un număr de trei familii, ale căror locuinţe nu mai prezentau siguranţă, acestea mutându-se la rudele din localitate. Drumul sătesc DS 2920, ce intersectează drumul comunal DC 30A, a fost afectat pe o lungime de aproximativ 200 de metri, devenind impracticabil pentru deplasarea mijloacelor auto", arat ISU Dâmboviţa într-un comunicat de presă.
 
 
De asemenea, a fost afectată şi reţeaua electrică din zonă, prin avarierea unui stâlp de joasă tensiune. Au intervenit echipajele Electrica, fiind reconfigurată reţeaua de distribuţie a energiei electrice. 
 

"Din cauza configurării terenului, în zonă s-au produs acumulări de apă. S-a dispus drenarea apei de către CLSU Văleni Dâmboviţa, cu ajutorul unui buldoexcavator. Astăzi, la faţa locului a fost Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi o comisie formată din reprezentanţii ISU “Basarab I” Dâmboviţa, care au analizat situaţia de la locul evenimentului", mai precizează pompierii.
 
Alunecarea de teren este monitorizată în continuare de către CLSU Văleni Dâmboviţa, urmând ca luni, 19 martie, în zona afectată să se deplaseze Prefectul judeţului Dâmboviţa, Inspectorul Şef al ISU “Basarab I” Dâmboviţa şi comisia de specialişti formată prin ordin al prefectului, pentru constatarea şi evaluarea pagubelor şi pentru stabilirea şi dispunerea de măsuri în vederea atenuării efectelor de alunecare.
 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: