FOTO TOP 100 a continuat cu o nouă ascensiune, cu un nou simbol: vârful Omu din masivul Bucegi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
După aceste ture în zona dâmboviţeană, la sfârşitul acestei săptămâni se preconizează o ieşire pe Valea Prahovei, pentru atingerea unor vârfuri în masivele Baiului (Gârbovei) sau Piatra Mare
După aceste ture în zona dâmboviţeană, la sfârşitul acestei săptămâni se preconizează o ieşire pe Valea Prahovei, pentru atingerea unor vârfuri în masivele Baiului (Gârbovei) sau Piatra Mare

După urcarea, în cursul lunii ianuarie, pe vârful Românescu (1713 m) din munţii Leaota, ascensiunile programate de montaniarzii dâmboviţeni grupaţi în cadrul Asociaţiei Chindia Jurasic Park, au vizat la început de februarie 2017, alte vârfuri simbolice, de data aceasta din masivul Bucegi.

Obiectivele noilor ascensiuni au fost decise sâmbătă, 11 februarie 2017, în cadrul unei întâlniri speciale cu “diasporenii”, vechi membri ai clubului care trăiesc şi lucrează pe alte meleaguri. Au fost lansate primele filiale ale asociaţiei: „Filiale Merano” – Italia – coordonator Mona Diaconu Ştefan şi „Carlingford Subsidiary” – Irlanda – coordonator Alex Coroliu.

top 100 jurasic park

"Pentru a puncta acest moment festiv cu o ieşire practică în teren, coordonatoarea Filialei Merano a revenit după vreo 20 de ani în Bucegi, pentru a parcurge în plină iarnă, un lung şi frumos traseu pe Platoul Bucegilor. Accesul s-a făcut cu un autoturism până în zona complexului Piatra Arsă, apoi per-pedes, s-a ajuns la celebrele forme de eroziune, Babele si Sfinxul, unde s-au reînnodat amintiri şi povestiri din trecut. Pe o vreme excelentă, fără pic de nor, dar cu ceva geruială, s-a stabilit obiectivul zilei – vârful Omu, cel mai înalt din masivul Bucegi. Pentru „încălzire” a fost urcat vârful Baba Mare (2292 m), apoi a fost urmat marcajul „bandă galbenă” ce duce pe sub Coştila spre Şaua Şugărilor. După ”clasica” poză cu Acele Morarului în spate, a fost atacată varianta de iarnă spre vârful Omu, pe deasupra „Ceardacului”. În zona „Mecetului Turcesc” a început să se intensifice vântul, atingând o intensitate maximă pe vârful Bucura (2503 m), al doilea vârf ca înălţime din masivul Bucegi. Ca urmare a rafalelor de vânt, temperatura reală de –14 grade Celsius s-a resimţit ca temperatură de –28 grade Celsiu", se arată într-un comunicat al Asociaţiei. 

top 100 jurasic park

S-a ajuns în condiţii de siguranţă pe vârful Omu (2505 m), un loc simbolic al munţilor Bucegi, numit de Nicolae Densuşianu, în a sa carte „Dacia preistorică”, „Columna ceriului”, adică un loc în care, conform legendelor pelasge, cerul se sprijinea în acest punct. Datorită faptului că în acest sezon, cabana este închisă s-a băut un ceai fierbinte la Staţia meteo, iar la întoarcere au fost atinse şi vârfurile Capul Morarului (2501 m – al treilea vârf din Bucegi) şi Găvanele (2472 m), un important punct energetic din vasta reţea a „Muntelui sacru”. 

top 100 jurasic park

După aceste ture în zona dâmboviţeană, la sfârşitul acestei săptămâni se preconizează o ieşire pe Valea Prahovei, pentru atingerea unor vârfuri în masivele Baiului (Gârbovei) sau Piatra Mare.  

top 100 jurasic park


 

top 100 jurasic park
top 100 jurasic park


 

top 100 jurasic park
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite