FOTO Succes răsunător pentru „Bacantele” în Lisabona

FOTO Succes răsunător pentru „Bacantele” în Lisabona

"Bacantele" a fost premiat la diverse festivaluri, precum Festivalul Internaţional de Teatru MOT din Macedonia (2005) sau Festivalul Internaţional de Teatru Marea Neagră din Trabzon, Turcia (2006)

Piesa de teatru "Bacantele", după opera lui Euripide, în regia lui Mihai Măniuţiu, jucată de actorii de la Tony Bulandra în Lisabona, a fost de un real succes. Sala a fost plină, iar actorii târgovişteni au primit aplauze la scenă deschisă minute în şir.


“Felicitari tuturor, actori, manager, echipa de susţinere tehnică pentru momentele minunate pe care le-au oferit publicului portughez. Mulţumim Excelentei sale, d-lui ambasador al României la Lisabona, Vasile Popovici precum şi directorului ICR Lisabona, dl. Daniel Nicolescu. A fost un succes al teatrului târgoviştean”, a spus primarul Gabriel Boriga.

"Bacantele" a avut premiera în anul 2003, la Teatrul "Tony Bulandra" din Târgovişte, devenind unul dintre cele mai apreciate spectacole din istoria teatrului târgoviştean, cât şi din cariera regizorului Mihai Măniuţiu. 


 
"Bacantele" a fost premiat la diverse festivaluri, precum Festivalul Internaţional de Teatru MOT din Macedonia (2005), Festivalul Internaţional de Teatru Marea Neagră din Trabzon, Turcia (2006) şi Festivalul Internaţional de Teatru Alternativ din Muntenegru (2006). În România, impactul spectacolului la public este în continuare, la 11 ani de la premieră, atât de puternic, încât sala Teatrului "Tony Bulandra" este plină la fiecare reprezentaţie. 
 
Regizor de teatru şi profesor onorific al Departamentului de teatru al Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, Mihai Măniuţiu a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" din Bucureşti în 1978 (clasa Cătălina Buzoianu). De atunci lucrează în teatre importante din România şi din străinătate (Marea Britanie, Belgia etc.), creaţiile sale primind în numeroase rânduri premii naţionale pentru cea mai bună regie, originalitate, dar şi cel mai bun spectacol al anului.

 
 
PE ACEEAŞI TEMĂ:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: