FOTO Povestea iilor brodate manual în „capitala legumelor din România“. Atrag clienţi până şi din Statele Unite sau Asia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clienţii atelierul din Băleni vin din America, Franţa, Spania, Italia şi chiar China
Clienţii atelierul din Băleni vin din America, Franţa, Spania, Italia şi chiar China

Două surori din localitatea dâmboviţeană Băleni duc tradiţia costumelor populare şi a iilor mai departe. Amândouă sunt absolvente ale unor şcoli de artă şi design vestimentar şi sunt o pată de culoare într-o comună recunoscută mai degrabă pentru legumicultură.

Florina Cimpoeru (25 de ani) şi Ioana (22 de ani) au reuşit să-şi vândă creaţiile atât în ţară câtIşi în străinătate, îmbinânnd într-un mod armonios tradiţionalul cu modernul.

perspective atelier

Florina Cimpoeru (foto) a păşit în lumea business-ului şi a fashionului de 3 ani. Atunci când realizează schiţele creaţiilor alege cu atenţie materialele pe care le foloseţte, acestea fiind de o calitate superioară.

„Designul vestimentar nu e ceva ce am ştiut că o să fac dintotdeauna, în schimb, analizându-mi viaţa şi cum a evoluat totul, aş putea spune că designul m-a ales pe mine şi nu invers. Dintotdeauna am fost atrasă de business şi de artă, de frumos, în general, iar, datorită faptului că pot să fac ceea ce îmi place mă pot consideră norocoasă. După ce am terminat Universitatea, pentru mine a fost următorul pas firesc, deoarece nu mă vedeam lucrând pentru altcineva, voiam să creez liber şi să nu mai fiu constransă de temele sau opiniile altora”, spune Florina Cimpoeru, reprezentantul brandului „Perspective”.
 

Multe dintre broderiile aplicate pe bluzele din materiale fine, au fost cusute şi ţesute de bunicile şi străbunicile din Băleni.

 „Clienţii sunt cei mai mulţi din România, însă avem şi cereri peste hotare. Dacă sunt din Judeţul Dâmboviţa, clienţii pot vizita showroom-ul din comuna Băleni, situat pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, Nr. 345. Creaţiile pot fi comandate şi prin intermediul site-ului, Facebook-ului, pe Instagram sau LinkedIn. Fiind un atelier de creaţie, confecţionăm orice produs. În general, pantalonii cu talie înaltă şi cordon ne reprezintă şi broderia cusută manual. Broderiile, unele dintre ele sunt vechi , conţinând culori vii, acestea fiind transpuse pe diferite materiale, recondiţionate şi readuse la viaţă de către mine”, mai spune Florina Cimpoeru.

perspective atelier
perspective atelier

Un segment aparte al atelierului de creaţie din Băleni este reprezentat de costumele populare.  „Am ales confecţionarea articolelor cu tradiţie pentru că sunt unice. A fost dorinţa mea de lansare cu ceva diferit. Sunt deschisă pentru orice idee, îmi place să creez. Când există pasiune şi dorinţă, dispare orice limită. Tradiţionalul, în general, este ceva ce atrage atenţia. În ţară, de foarte puţin timp sunt promovate articolele vestimentare cu tradiţie. Eu îmi promovez creaţiile prin intermediul târgurilor din secţiunea handmade, al Internetului şi orice modalitate benefică mie”, mai spune creatoarea de modă.

perspective atelier
ii baleni
perspective atelier

Preţurile sunt cuprinse între 100 de lei pentru produsele cu aplicaţii, iar articolele tradiţionale se comercializează cu preţuri cuprinse între 200 de lei (cămăşuţe tradiţionale)  – 3.000 (ii brodate manual, complexe). 

Clienţii atelierul din Băleni vin din America, Franţa, Spania, Italia şi chiar China, iar noile comenzi  vin, de regulă, din recomandările făcute de români. 

În acest moment atelierul funcţionează doar cu două angajate, însă ar mai fi nevoie de cel puţin 10.

perspective atelier
perspective atelier
perspective
Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite