FOTO De patru zile, pământul o ia la vale în Râul Alb. Drumul principal a fost distrus

FOTO De patru zile, pământul o ia la vale în Râul Alb. Drumul principal a fost distrus

Zonele în care valurile de pământ s-au dislocat sunt monitorizate de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă

Peste  1.000 de persoane din localitatea dâmboviţeană Răul Alb riscă să rămână izolate după ce Drumul Judeţean 712 A s-a rupt din cauza alunecărilor de teren. Drumul a alunecat în albia pârâului Răul Alb din cauza căderilor de precipitaţii din ultimelele zile. Autorităţile judeţene s-au mulţumit să descarce câteva basculante de pietriş şi să umple gaura rămasă în urma prăbuşirii drumului.

Dacă va mai ploua, localitatea va rămâne izolată
 
Încă din noapte Învierii,  din cauza ploilor,  Drumul Judeţean 712 A s-a prăbuşit în albia pârâului Răul Alb.  Autorităţile au intrat în alertă dupăa ce accesul în mai bine  de trei sferturi din comună a fost blocat din cauza alunecărilor de teren. De Paşti, reprezentanţii autorităţilor locale dar şi judeţene s-au mulţumit cu câteva basculante de pietriş pe care le-au rasturnat în locul în care a avut loc ruptura, însă autoturismele cu greu pot înainta. 
 
 
“Din cauza lipsei rigolelor s-a produs această ruptură. Toată apa din versant trebuia colectată pe o rigolă de contur şi dirijată pe subtraversare jos. Se anunţă precipitaţii în continuare. Nu avem o soluţie palpabilă, dar versantul trebui consolidat, pentru că acţiunea corozivă continuă. Pe drum ne trebuie două tuburi pentru ca apa să se scurgă. Se poate lucra în paralel, nu este nevoie de blocarea circulaţiei”, a declarat Nicvolae Trica, directorul Sistemului Hidrotehnic Independent Văcăreşti, din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea.
 
Autorităţile se tem că dacă nu se va intervenii în următoarele ore, precipitaţiile  vor agrava situaţia, iar localitatate Răul Alb riscă să rămână izolată de restul localităţilor de pe Valea Dâmboviţei. 
 
Cinci localităţi din Dâmboviţa, afectate de alunecări de teren 
 
Cinci localităţi din judeţul Dâmboviţa sunt afectate de alunecări de teren, în urma precipitaţiilor abundente din ultimele zile, în comuna Vişineşti un val de pământ dislocându-se la doar câţiva metri distanţă de o locuinţă.
 
Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Prefecturii Dâmboviţa, alunecări de teren au avut loc, în ultima perioadă, în comunele Vişineşti, Vârfuri, Râul Alb, Bezdead şi Cândeşti.
 
O situaţie deosebită se înregistrează la Vişineşti, unde un val de pământ s-a dislocat la doar câţiva metri distanţă de o casă.
 
Autorităţile au propus familiei care locuieşte în imobilul respectiv să părăsească locuinţa, pentru nu a nu se supune niciunui risc, însă oamenii au refuzat, întrucât casa nu a fost afectată de alunecarea de teren.
 
În celelalte zone în care s-au produs alunecări de teren nu sunt afectate nici locuinţe şi nici instituţii publice.
 
Zonele în care valurile de pământ s-au dislocat sunt monitorizate de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: