FOTO VIDEO Dreptul la joacă al copiilor, interzis de Arhiepiscopia Târgovişte în Parcul Mitropoliei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte susţin că plasele au fost montate cu avizul administraţiei locale, însă Primăria neagă acest lucru
Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte susţin că plasele au fost montate cu avizul administraţiei locale, însă Primăria neagă acest lucru

Imagini dezolante, astăzi, în Parcul Mitropoliei din Târgovişte, unde spaţiile de joacă a fost acoperite cu o plasă densă, limitând accesul celor mici la aparate. Măsura luată de Arhiepiscopia Târgovişte interzice, astfel, dreptul celor mici la joacă. Reprezentanţii Bisericii spun, însă, că măsura a fost luată pentru a nu deranja slujba religioasă oficiată în cinstea Sfântului Nifon.

Locul de joacă din Parcul Mitropoliei Târgovişte a fost interzis celor mici pentru 24 de ore. Copiii care au venit astăzi în parc să se joace s-au strecurat pe sub pânza neagră ca să ajungă la balansoare. Unii dintre ei chiar s-au accidentat.

Loc de joacă acoperit de Arhipiscopia Târgovişte
"Sunt în vizită astăzi, la Târgovişte, dar nu îmi explic de ce au fost acoperite locurile de joacă. Băiatul meu vroia să se dea pe tobogan. Poate au vrut să evite accidentele, nu ştiu"


  Părinţii consideră că aceste plase reprezintă un pericol pentru cei mici veniţi în Parc să se joace. Copiii nu au ţinut cont, au intrat pe dedesubt şi şi-au făcut loc să se joace. 

"Ar fi trebuit să îi lase pe cei mici să se joacă. Văd că s-a acoperit spaţiul de joacă. Să ştiţi că nu e normal. Oricum, cei mici s-au băgat prin plasa aceeaia. Un băiat şi-a prins piciorul acolo. Trebuie să lăsăm copiii să se joace. E vacanţă, ce Dumnezeu?! Cei mici se plictisesc, nu pot sta într-un loc atâta timp"

Cine minte?

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Târgovişte susţin că plasele au fost montate cu avizul administraţiei locale, însă Primăria neagă acest lucru.

"Primăria Târgovişte a dat aprobare pentru acest lucru şi ca să nu existe niciun fel de probleme pentru cei care sunt veniţi aici, s-a luat această decizie. Nu cred că incomodează pe cineva acest lucru, pentru că e vorba doar de câteva ore. Este evenimentul central pentru judeţul Dâmboviţa şi majoritatea credincioşilor şi locuitorilor sunt aici. După finalizarea slujbei, spaţiul respectiv va redeveni folosibil", a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Târgovişte, pr. Marian Puiescu.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite