FOTO Primul centru de zi pentru copiii cu autism şi sindrom Down, din Târgovişte, îşi începe activitatea

FOTO Primul centru de zi pentru copiii cu autism şi sindrom Down, din Târgovişte, îşi începe activitatea

50 de copii diagnosticaţi cu aceste tulburări vor beneficia zilnic de serviciile gratuite oferite de specialiştii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Târgovişte şi echipei Help Autism

Primul centru din municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa, care oferă servicii sociale şi psihologice (de terapie) pentru copii cu autism şi sindrom Down, precum şi consiliere de specialitate pentru părinţii acestora, şi-a deschis porţile.

 
50 de copii diagnosticaţi cu aceste tulburări vor beneficia zilnic de serviciile gratuite oferite de specialiştii Direcţiei de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Municipiului Târgovişte şi echipei Help Autism.
 
În anul 2014, în Judeţul Dâmboviţa erau înregistraţi aproximativ 200 de copii cu TSA (autism) şi, respectiv aproximativ 90 copii cu sindrom Down. Incidenţa este însă de 1 la 86 de copiii cu TSA conform statisticilor internaţionale, iar un copil din 650 se naşte cu sindrom Down în România.
 
Centrul de zi pentru copii cu autism şi sindrom Down s-a născut în urma unei idei a actualului primar al Târgovişte, Cristian Stan, şi se bazează pe colaborarea dintre DAS Târgovişte şi Asociaţia Help Autism.
 

 
Echipa Help Autism asigură formarea în terapia ABA şi supervizarea personalului centrului, implementarea de programe de consiliere şi cursuri adresate părinţilor, respectiv stabilirea planului de intervenţie terapeutică al fiecărui copil şi supervizarea acestuia pe parcursul procesului terapeutic realizat de psihologii şi psihoterapeuţii centrului. 
 
Programul de terapie intensiv asigurat sub coordonarea unui profesionist creşte cu 50% şansele de recuperare spre integrare a copiilor cu TSA şi îmbunătăţeşte semnificativ viaţa copiilor cu sindrom Down şi a părinţilor lor.
 
Centrul a fost creat cu o finanţare de la bugetul local de 280.000 de lei.
 
Serviciiile din cadrul Centrului de zi pentru copii cu autism şi sindrom Down „Sfânta Maria”, situat în strada Lt. Stancu Ion nr. 35, sunt gratuite.
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările