FOTO Câinii comunitari au băgat spaima în copiii şi părinţii din Brăneşti. Părinte: „Eu îmi aştept copilul la intrarea în şcoală ca să nu mi-l muşte“

FOTO Câinii comunitari au băgat spaima în copiii şi părinţii din Brăneşti. Părinte: „Eu îmi aştept copilul la intrarea în şcoală ca să nu mi-l muşte“

Gardul şcolii este incomplet iar câinii pătrund nestingheriţi FOTO Ionuţ Dima

Situaţie inacceptabilă la Brăneşti, acolo unde copiii se tem să se joace în curtea şcolii din cauza câinilor comunitari. Conducerea unităţii, dar şi mai mulţi părinţi, au sesizat în repetate rânduri Primăria pentru a-I ridica pe maidanezi, însă nu s-a întâmplat nimic. Evident, nu lipsesc nici cazurile în care cei mici ajung să se fie muşcaţi.

Părinţii spun că zilnic copiii lor sunt alergaţi de câini, dar nimeni nu a luat nicio măsură pentru a îndepărta animalele din incinta unităţii şcolare. 
 
 
“Cine îi aduce nu ştiu. Sunt foarte mulţi. Pe strada mea sunt 12 câini tot timpul. Sunt şi la şcoală. Îi muşcă pe copii. Nu interesează pe nimeni”, spune o mămică.
 
Gardul şcolii este incomplet iar câinii pătrund nestingheriţi. Mai mulţi părinţi revoltaţi au venit la şcoală pentru a cere socoteală conducerii şcolii. 
 
 
De la începutul anului şi până în prezent, spun părinţii, zece copii au fost muşcaţi de mâini sau de picioare de animalele flamânde. “E o problemă generală aici. Mergem în gaşcă să ne luăm copiii pentru că ne e frică. Îi aşteptăm la uşă pe copii. Nu este normal ce se întâmplă. Am făcut cereri peste cereri, dar nu s-a rezolvat nimic. Eu îmi aştept copilul la intrarea în şcoală ca nu mi-l muşte. Sunt agresivi şi extrem de periculoşi. S-a urcat într-o zi pe căruciorului unui copil. Au fost cazuri de copii muşcaţi în curtea şcolii”, spune tatăl unui elev de clasa a III-a.
 
Directoare şcolii din Brăneşti susţine că a sesizat primăria şi o firmă de ecarisaj din Târgovişte care i-a comunicat că animalele fără stăpân pot fi strânse doar la sesizarea autorităţilor publice. 
 
“Câinii îşi fac veacul pe aici de foarte mult timp. Sunt ai nimănui. Vara dispar pentru că nu mai au hrană. Copii sunt zgâriaţi, traşi de pantaloni. Sunt vreo zece copii muşcaţi. Îmi e teamă şi de o epidemie, pentru că sunt purtători de microbi. Nu ştim de unde vine aceşti câini, dar sunt peste tot. Şi nouă celor mri ne este frică de ei”, ne-a spus Violeta Coman, directoarea Şcolii Generale Brăneşti.

La rândul său, edilul,  recunoaşte situaţia de la şcoală însă consideră că la mijloc este vorba de un conflict politic, câtă vreme soţul directoarei vrea să ajungă viceprimar din partea unei alte formaţiuni politice.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Câinii se joacă printre copii FOTO Ionuț Dima

Imagini din aceeasi galerie
 • Câinii se joacă printre copii FOTO Ionuț Dima
 • Câinii aleargă printre ccopii FOTO Ionuț Dima
 • Câinii comunitari intră în curtea școlii printre găurile din gardul școlii FOTO Ionuț Dima
 • Primarul Ion Preda recunoaște situația, dar spune că e vorba de răzbunare a directoare FOTO Ionuț Dima
 • Viole Coman, directoarea școlii, spune că cei mici se tem pentru siguranța lor
 • Copiii recunosc că au fost mușcați de maidanezii din curtea școlii și că le este frică să plec singuri acasă FOTO Ionuț Dima
 • Părinții se tem pentru siguranța copiilor lor FOTO Ionuț Dima
 • Câini în curtea școlii din Brănești FOTO Ionuț Dima
 • Câine pe aleea din fața școlii FOTO Ionuț Dima
 • Câine pe aleea din fața școlii FOTO Ionuț Dima
 • Câini în curtea școlii din Brănești FOTO Ionuț Dima
 • Câinii sunt prezenți în fiecare zi în curtea școlii FOTO Ionuț Dima
Distribuie imaginea
citeste totul despre: