FOTO Baronii de Dâmboviţa, de la agonie la extaz

FOTO Baronii de Dâmboviţa, de la agonie la extaz

Puterea, scaunele şi funcţiile sunt trecătoare. De asta s-au convins şi baronii locali din Dâmboviţa, care acum trag din răsputeri să ocolească puşcăria, pentru presupuse fapte de corupţie anchetate de DNA. Alţii în schimb, abia acum simt gustul victoriei şi mirosul puterii.


Adrian Ţuţuianu, baronul PSD Dâmboviţa VS Florin Popescu, baronul PMP (fost PDL)
 
Florin Popescu era relativ tânăr atunci când a câştigat alegerile de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa în 2008. Timp de patru ani, în timpul guvernării Boc, Popescu şi-a promovat oamenii de încredere în funcţii grele la Bucureşti, cum ar fi Mihai Vădan, şef peste APDRP sau Ioan Folescu,, director la Electrica şi a adus bani în judeţ de la ministerele Agriculturi, Dezvoltării şi Trasporturilor.
 
Cunoscut ca mâna dreaptă a Elenei Udrea, baronul Popescu s-a apucat într-o adevărată frenezie muncitorească de construit drumuri, poduri, şcoli, spitale (chiar dacă majoritatea doar pe hârtie).
 
Popescu a pierdut alegerile în faţa lui Ţuţuianu
 
Tupeul lui Popescu s-a stins repede când a piedut alegerile din 2012 în faţa adversarului său, Adrian Ţuţuianu, de la PSD, noul preşedinte al CJ Dâmboviţa. 
 
În acest moment, la Dâmboviţa, activitatea Consiliului Judeţean este practic paralizată deşi există multe proiecte şi şantiere deschise. Nu pot fi duse la capăt proiectele de infrastructură, drumuri şi canalizare. Micul baron în devenire, Ţuţuianu, se află în conflict deschis şi cu ministrul Mediului, Rovana Plumb, aleasă deputat de Dâmboviţa. Plumb şi Ţuţuianu îşi dispută controlul asupra organizaţiei PSD Dâmboviţa, după ce procurorii DNA i-au făcut dosar penal celebrului deputat Ion Stan, un baron din vremurile apuse, tocmai în timpul campaniei electorale. Stan, locotenentul lui Adrian Năstase şi apropiat de serviciile de informaţii, fusese ani în şir liderul necontestat al PSD Dâmboviţa, unul dintre fiefurile partidului.

 
Ţuţuianu îl acuză zilnic de corupţie pe fostul baron Florin Popescu. Spune despre acesta că a încasat bani publici, el şi familia lui, prin două societăţi, Procor SA şi Biandra SRL. Popescu are în acest sens un dosar de incompatibilitate şi conflict de interese făcut de agenţia de integritate.
 
Recent, Popescu a intrat şi în vizorul DNA, fiind acuzat de corupţie, după ce s-a descoperit că el ar fi ceurt de la o firmă 70 de tone de pui, drept mită electorală.
 
Cu toate acestea, Ţuţuianu s-a înconjurat şi el de oameni apropiaţi, pe care i-a fixat în direcţii cheie din Dâmboviţa.

 
Miza războiului de la Dâmboviţa între Ţuţuianu şi gaşca lui Popescu sunt zecile de milioane de euro din proiectele de apă şi canal implementate în oraşul Târgovişte şi în judeţ. Practic, gaşca lui Popescu de la PDL, plus PNL şi Partidul Poporului, au preluat controlul politic în judeţ şi compania de apă a oraşului,în mod ironic, lumea din Dâmboviţa deja vorbeşte că era mult mai bine pe vremea baronului Florin Popescu, mergeau afacerile, veneau banii de la Bucureşti.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: