FOTO Cum arată singurul campus universitar, din România, construit de la zero, după 1989. Are şi un Institut de Cercetare

FOTO Cum arată singurul campus universitar, din România, construit de la zero, după 1989. Are şi un Institut de Cercetare

La acest moment, Insititutul are 19 cercetători angajaţi şi plătiţi din fondurile Universităţii şi ar mai fi nevoie de încă 10 specialişti

Campusul Universităţii Valahia din Târgovişte ar putea fi inaugurat în toamna acestui an. Asigurările vin de la Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, care a vizitat, recent, judeţul Dâmboviţa. Campusul de la Târgovişte, singurul construit de la zero în ultimii 25 de ani, a costat până acum, peste 14 milioane de euro, iar pentru finalizarea lucrărilor mai fi nevoie de încă 35 de miliarde de lei vechi. Suma va fi alocată de la Guvernul României.

 
“Problema pe care o mai avem de rezolvat şi pentru care avem nevoie de finanţare este partea aceasta de pardoseală, dar din fericire, sunt în numai în laboratoare aceste probleme şi în sălile de curs. Avem două etaje pe care se întind laboratoarele la Corpul de Cercetare”, a spus rectorul UVT, Călin Oros.
 
La acest moment, Insititutul are 19 cercetători angajaţi şi plătiţi din fondurile Universităţii şi ar mai fi nevoie de încă 10 specialişti.  Vor fi 25 de cercetători în Institut, alături de cei 298 de profesori care îşi desfăşoară activitatea deja.

 
“Sunt curios şi vreau să vin aici după ce se va inaugura acest Centru de Cercetare, să văd oamenii cum lucrează la capacitate maximă. Acum până îi angajăm, până se acomodează, mai durează. Trebuie să aibă deja proiecte scrise şi să înceapă cercetarea efectivă”, a spus Pricopie.
 
Institutul de Cercetări va dispune şi un amfiteatru, cu o capacitate de 130 de locuri.
 
Date despre proiect
 
Contractul de finanţare al proiectului cu Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică a fost semnat la 28 septembrie 2010 de către Universitatea Valahia din Târgovişte. Proiectul a fost selectat spre finanţare în cadrul competiţiei POSCCE-A2-O2.2.1-2009-4 şi are o valoare totală de 57.971.600 LEI şi se va derula pe o perioadă de 36 luni.
 
Obiectivul proiectului este acela de a construi în campusul universitar un institut de cercetare cu 20 de laboratoare (36 spatii nou create) şi de a-l dota cu infrastructură de cercetare de cel mai înalt nivel, în domeniul energiilor regenerabile, al produselor şi proceselor inovative. Activitatea institutului se va concretiza în dezvoltarea de materiale, dispozitive şi sisteme cu aplicabilitate în producerea energiei regenerabile şi integrarea acestora în clădiri, pentru creşterea eficienţei energetice şi reducerea consumurilor de materii prime şi combustibili. Proiectul va conduce la creşterea capacităţii de cercetare-dezvoltare la nivelul Regiunii 3 Sud-Muntenia şi la întărirea competitivităţii cercetării ştiinţifice romaneşti la nivel european.

 
Ministrul Educaţiei a efectuat joi o vizită în Dâmboviţa, unde a mers la Conţeşti, la o şcoală care este modernizată şi extinsă cu fonduri europene, apoi a fost prezent la Casa Sindicatelor din Târgovişte, la o întâlnire cu profesori şi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean. De asemenea, a efectuat o vizită la campusul Universităţii Valahia şi a fost prezent la inaugurarea unei grădiniţe din comuna Răzvad.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: