FOTO Şcoala Liberă Waldorf din Bucureşti, pe cărări de munte, în Bucegi

FOTO Şcoala Liberă Waldorf din Bucureşti, pe cărări de munte, în Bucegi

14 elevi de la Şcoala Liberă Waldorf din Bucureşti, coordonaţi de profesorul Răzvan Ropotan, s-au plimbat pe traseele montane sau culturale din judeţul nostru.

 
În perioada 20 – 23 mai ei au beneficiat de servicii de cazare şi masă la pensiunea Gură de Rai, din frumoasa zonă a bazinetului Padina şi au participat la multiple activităţi cu specific montan, şi nu numai. 
 
„De-a lungul celor 4 zile petrecute în zona montană, au vizitat Turbăria Lăptici, tunelul din Cheile Tătarului, Izbucul Coteanu, Cascada Doamnelor, sediul Salvamont Dâmboviţa etc. sau au fost implicaţi în activităţi de alpinism (rapel, căţărare asigurată) în zona Vărăria Mică sau de orientare sportivă, pe bază de busolă. Unul din momentele speciale ale turei a fost vizitarea Peşterii Ialomiţei şi, probabil caz unic în istoria acestui monument natural, susţinerea de către elevi a unui mic concert de flaut în cea mai mare sală a peşterii, în Grota Urşilor”, a precizat Ileana Bocanciu, preşedinte Asociaţiei Ecologice FLoare de Colţ (AEFC).
 
După trei zile petrecute în munte au urmat şi ceva momente emoţionante, pline de istorie, la Mănăstirea Dealu şi la Curtea Domnească.
 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: