FOTO 100.000 de dolari de la irlandezi, pentru dezvoltarea unui sătuc de la marginea Bucureştiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fără ajutorul irlandezilor, primăria nu ar fi avut de unde să scoată 100.000 de dolari
Fără ajutorul irlandezilor, primăria nu ar fi avut de unde să scoată 100.000 de dolari

Localitatea Vizureşti, din Dâmboviţa, se dezvoltă pe banii irlandezilor. Văzând că nu sunt bani la bugetul local, mai mulţi săteni au căutat ajutor la diferite fundaţii, care au strâns 100.000 de dolari pentru mai multe proiecte. Se vor construi astfel, o căsuţă culturală, o bibliotecă, se vor moderniza toaletele şi dispensarul şi se va construi o scenă pentru evenimentele organizate de şcoala generală din localitate.

Acest lucru a fost posibil datorită unui parteneriat între Habitat Irlanda de Nord şi Habitat for Humanity România. Aproape 50 de irlandezi muncesc în fiecare zi cot la cot cu localnicii pentru finalizarea lucrărilor. 

“Suntem alături de compania noastră şi împreună cu ei suntem alături de oamenii din dificultăţi cu dificultate. Îi ajutăm să crească, să se dezvolte alături de copii.  Sincer, câteodată ne înţelegem mai bine cu străinii, decât între noi, dar este foarte plăcut să lucrăm cu ei. Sunt foarte civilizaţi şi foarte muncitori”, spun voluntarii români despre muncitorii irlandezi.

Fără ajutorul irlandezilor, primăria nu ar fi avut de unde să scoată 100.000 de dolari.

„Nu am avea niciun fel de bani şi le mulţumim pentru că aceşti oameni s-au gândit şi la comunitatea noatră. E foarte săracă, e o comună defavorizată, săracă şi cu multe datorii. Avem puţine resurse ca să putem face aceste proiecte”, a spus Marin Păun, primarul comunei Ciocăneşti.

„Căsuţa de cultură trebuie să răspundă nevoilor din comunitate. Şcoala e neîncăpătoare pentru câţi copii sunt. Ei au două schimburi. Practic ei vin din familii nevoiaşe, cu o educaţie puţină. Nu pot fi ajutaţi să îşi realizeze temele şi atunci aveau nevoie de un spaţiu în care să poată să realizeze acele programe after school, unii, desigur, înainte de a intra la orele de şcoală”, a declarat, Tudor Zamfir, manager proiect.

În Vizureşti sunt 1.400 de localnici, din care 65% sunt de etnie romă.

Târgovişte



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite