Fostul ministru al agriculturii Stelian Fuia, din partea ANA: "Ne propunem un prag de 5% la europarlamentare"

Fostul ministru al agriculturii Stelian Fuia, din partea ANA:

Fostul ministru al agriculturii Stelian Fuia: "Ne propunem un prag de 5% la europarlamentare"

Fostul ministru al agriculturii, Stelian Fuia, a declarat la Târgovişte,  unde  a avut o întâlnire cu membrii Alianţei Naţionale a Agricultorilor, că ANA vrea să devină vocea agricultorilor în Parlamentul European.

Stelian Fuia i-a prezentat, joi, la Târgovişte, pe candidaţii la europarlamentare din partea Alianţei Naţionale a Agricultorilor (ANA) la alegerile din 25 mai. Este vorba de Florin Simion, preşedintele Uniunii Democrate Române şi copreşedinte ANA, Nicolae Sterghiu, din parte Mişcării Agricultorilor din România şi Marcel Cucu, secretar general al Mişcării Agricultorilor din România.
 
“Agricultorii români sunt defavorizaţi în ceea ce priveşte politicile agricole comune: sunt ţări care primesc subvenţii de 300-400 de euro/hectar şi tări ca România şi Bulgaria care primesc 130 euro/hectar la ora actuală şi o să ajungem la 170 de euro poate în 2020. Noi considerăm că atâta timp cât agricultura în Europa este importantă, atâta timp cât acţionăm pe o piaţă unică de consum şi de aprovizionare, cumpărăm scump, vindem produsele la preţ de bursă şi singura variabilă este subvenţia, credem că trebuie să avem o abordare unitară în ceea ce priveşte subvenţia la nivel european, şi nu diferenţiat”, a explicat fostul Ministru al Agriculturii Stelian Fuia, copreşedinte al alianţei formate din Mişcarea Agricultorilor din România (MAR) şi Uniunea Democrată Română (UDR).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: